İLK BAKIŞ › Bir sonraki Micra elektriklenecek...

Bir sonraki Micra elektriklenecek...

28 Ocak 2022 / 19:39 Nissan, gelecek nesil Micra modelini tamamen elektrikli bir otomobil olarak sunmaya hazırlanıyor

Bir sonraki Micra elektriklenecek...

Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakının gerçekleştireceği yeni elektrikli araç yatırımı kapsamında, 2030 yılına kadar bu üç marka da birçok elektrikli modele kavuşacak. Plan doğrultusunda bir sonraki Micra'nın da elektrikleneceği belirtiliyor. Yeni Renault 5 ile paylaşılacak bir elektrikli platform üzerine geliştirileceği açıklanan Micra EV, Nissan tarafından tasarlanırken, mühendisliği ise Renault tarafından yapılacak. Elektrikli Micra'nın üretim yerinin Renault'nun Douai, Fransa'daki ElectriCity tesisi olacağı söyleniyor.

Micra EV'de ittifakın yeni CMF-BEV platformu kullanılacak. CMF-BEV platformunun, Renault Clio ve Nissan Juke gibi içten yanmalı motora sahip otomobillerde kullanılan CMF-B platformuna ait parçaların yüzde 60'ından fazlasını taşıdığı, bu sayede de maliyetlerin aşağıya çekileceği belirtiliyor. Elektrikli Micra'nın fiyat açısından, içten yanmalı modellerle benzer olacağı da verilen bilgiler arasında bulunuyor.

Renault CEO'su Luca de Meo, platformun 3.900 mm ila 4.200 mm arasında uzunluğa sahip otomobiller için tasarlandığını ve 400 km'ye ulaşan menzil sunmak adına 50 kWh'tan biraz daha büyük bir batarya paketiyle yollara çıkacağını belirtiyor.

ÇOK OKUNANLAR