SEKTÖREL › Bir tüketim rekoru da Skoda'dan geldi

Bir tüketim rekoru da Skoda'dan geldi

08 Ekim 2011 / 14:36 Skoda Fabia 1.2, 100 km'de sadece 2,78 litre yakıt tüketerek bir rekora imza attı

Bir tüketim rekoru da Skoda'dan geldi
Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız FordMondeo tüketim rekoru haberinin ardından şimdi de Skoda'dan bir rekor haberi geldi. Yakıt verimliliği araştırmaları dahilinde Skoda modelleri arasında düzenlenen “Skoda Ekonomi Yarışı’na” Fabia 1.2 HTP ile katılan Marek Tribula ve Martin Kadlec ikilisi 100 km’deki 2,78 litrelik tüketim değeri elde etti. Skoda modellerinin belirlenen mesafeyi en az yakıt miktarıyla geçmesinin amaçlandığı yakıt verimliliği yarışması 30’ncu kez gerçekleştirildi.

Beş Skoda serisinden 59 modelle yarışan takımlar 325,9 kilometrelik uzun rotayı kat ettiler. Bu parkurda yapılan ölçümlerde toplam tüketim, CO2 emisyonu, ortalama hız, gerçek tüketim ve standart tüketim arasındaki fark araştırıldı. Skoda üretiminin gerçekleştirildiği  Çek Cumhuriyeti’nden katılan takımlar haricinde Polonya, Slovakya ve Rusya’dan da takımlar yarışa katıldı. Parkura çıkanlar arasında ilk kez fiziksel engelli sürücüler de vardı.

Automotoklub SKODA Mlada Boleslav Yönetim Kurulu Başkanı Josef Palka, ekonomi yarışının üstün Skoda motor teknolojisine bir saygı duruşu olduğunun altını çizerek   “Katılımcılar bir kez daha Skoda ile ne kadar ekonomik sürüş yapabileceğini gösterdiler. Engelli katılımcıların performansı özellikle etkileyiciydi.” dedi.

ÇOK OKUNANLAR