İLK BAKIŞ › BMW 1 Serisi Sedan’ın yeni casus fotoğrafları ortaya çıktı

BMW 1 Serisi Sedan’ın yeni casus fotoğrafları ortaya çıktı

28 Ocak 2016 / 15:45 Fotoğraflar, üretim otomobilinin nasıl görünebileceği hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor

BMW 1 Serisi Sedan’ın yeni casus fotoğrafları ortaya çıktı

BMW 1 Serisi Sedan’ın son casus fotoğrafları otomobilin üretim evresine yaklaştığını ortaya koyuyor. Fotoğraflarda BMW’nin prototipinin kamuflajının otomobilin gövdesinin bazı kısımlarını açığa vurduğu görülüyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında Guangzhou Otomobil Fuarı’nda Compact Sedan konsepti olarak gösterilen otomobil, Audi A3 Sedan ve Mercedes CLA’ya rakip olması amacıyla geliştiriliyor. Fotoğraflarda BMW’nin tasarım konusunda fazla büyük risk almadığı gözlemlenirken, otomobil temel olarak küçük bir 3 Serisi gibi görünüyor. Arkadan itişli büyük ağabeyinin aksine UKL platformu üzerinde yer alması sebebiyle önden çekişli olacak olan 1 Serisi Sedan’ın turboşarjlı üç ve dört silindirli motorlara sahip olması ve bu motor seçeneklerinin bazılarının opsiyonel olarak xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte sunulması bekleniyor.

BMW daha önce yaptığı açıklamalarda 1 Serisi Sedan’ın yalnızca Çin pazarı için geliştirildiğini bildirmiş olsa bile, son çıkan haberler Bavyeralı üreticinin en küçük sedanının ABD pazarında da satışa sunulacağını gösteriyor. Alman üreticinin bu otomobili A3 Sedan ve CLA’nın karşısına çıkmak üzere Avrupa’da satışa sunmasına da bir hayli olası bakılıyor. Yeni BMW 1 Serisi Sedan’ın Avrupa’da satışa sunulması durumunda, BMW’nin yeni modelini Mart ayında gerçekleşecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterebileceği söyleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR