GÜNDEM › BMW, 100. yıl dönümüne özel bir süper otomobil üretmeyecek

BMW, 100. yıl dönümüne özel bir süper otomobil üretmeyecek

06 Aralık 2015 / 20:13 Bavyeralı üretici 100. yıl dönümünü V8 veya V10 motora sahip bir "süper spor otomobil" ile kutlamayacağını açıkladı

BMW, 100. yıl dönümüne özel bir süper otomobil üretmeyecek

BMW’nin kuruluşunun 100. yıldönümüne çok yaklaştığımız şu günlerde dedikodular Bavyeralı üreticinin bu önemli yılı tamamen yeni bir süper otomobil ile taçlandıracağını gösteriyordu. Ancak BMW geliştirme patronu Klaus Fröhlich’in yaptığı açıklamalar bu dedikoduların yersiz olduğunu gösterdi. Alman Auto Motor und Sport dergisine konuşan Fröhlich, markanın 100. yıldönümünü V8 veya V10 motora sahip bir “süper spor otomobil” ile kutlamayacağını açıkladı. Bu açıklama ile dedikodulara noktayı koyan Fröhlich, aslında yeni bir spor otomobilin üretilmeyeceğini ise söylemedi.

Röportajında elektrikli bir süper otomobil için pil teknolojisinde gerçekleşmesi gereken atılım için beklenmesi gerektiğini söyleyen Fröhlich, markanın gelecekte elektrikli bir süper otomobil üretmesi durumunda ise bu kararın yardımı ile birlikte daha küçük ve hafif pillerden yararlanacağını açıkladı. Bu açıklama kamuoyu tarafından beklenmiyordu, ancak Alman yönetici sürüşü iki buçuk tonluk bir kamyoneti andıran bir süper otomobil kullanmak istemediğini söyleyerek bu kararın temel nedeninin altını bir kez daha çizdi.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR