YENİ MODELLER › BMW 2 Serisi'ne üstü açık versiyon...

BMW 2 Serisi'ne üstü açık versiyon...

10 Eylül 2014 / 19:27 Bavyeralı üretici yeni modelini önümüzdeki ay düzenlenecek Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkaracak

BMW 2 Serisi'ne üstü açık versiyon...

BMW üstü açık 2 Serisi’ni ortaya çıkardı. Coupe gövdeye sahip otomobilin ardından dışarıdan tam da beklediğimiz gibi görünen otomobil, 1 Serisi Cabrio’nun yerine geçiyor. 50 km/s hıza kadar açılıp kapanabilen çok katmanlı kumaş tavana sahip olan otomobil tavanının açılması veya kapanması için ise 20 saniyelik bir süre gerekiyor. Siyah, gümüş efektli antrasit ve gümüş efektli kahverengi renk seçeneklerine kavuşan otomobilin tavanında selefine göre daha fazla kullanılan yalıtım malzemesi ise gürültünün önde 5 dB arkada ise 7 dB azalmasına yardımcı olmuş.

Yeni BMW 2 Serisi Cabrio eski 1 Serisi Cabrio’ya kıyasla daha büyük bagaj ile birlikte otomobil dünyasının beğenisine sunulmuş. Yeni otomobil selefine göre tavanı kapalıyken yüzde dokuz, tavanı açıkken ise yüzde yedi daha geniş bagaj alanı sunuyor. Bagajın açılan kısmının 3.5 cm genişlemesi ise iki adet 46 inçlik golf çantasının veya bir çift snowboard’un bagaja sığmasına yardımcı olmuş.

Bavyeralı üretici yeni modelinin motor gamında ise üç benzinli ve bir dizel motor yer alıyor. 220i’nin kaputunun altında 184 bg güç ve 270 Nm tork üreten tanıdık 2-litre turbo benzinli motor yer alırken, aynı motor 228i’de 245 bg güç ve 350 Nm tork üretiyor ve ayrıca xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi ile de eşlenebiliyor. 220d, 190 bg güç ve 400 Nm tork üreten 2-litre turbo dizel motor ile birlikte sunulurken, 2 Serisi Cabrio model gamının zirvesinde bulunan M235i’de altı silindirli 3-litre turbo motor 326 bg güç ve 450 Nm tork üretiyor ve bu kombinasyon M235i’nin 5.2 sn’lik (8-ileri otomatik şanzıman ile 5 sn) 0-100km/s hızlanma zamanına sahip olmasını sağlıyor.

Ekim ayında düzenlenecek olan Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan üstü açık BMW 2 Serisi’nin önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR