YENİ MODELLER › BMW, elektrikli süper spor motosikleti eRR’ı tanıttı

BMW, elektrikli süper spor motosikleti eRR’ı tanıttı

12 Kasım 2015 / 22:01 Üretilip üretilmeyeceği belli olmayan model markanın S 1000 RR modeli temel alınarak geliştirilmiş

BMW, elektrikli süper spor motosikleti eRR’ı tanıttı

BMW Motorrad yeni eRR deneysel süper spor motosikletini tanıttı. Münih Teknik Üniversitesi ile ortak olarak geliştirilen motosikletin temelinde markanın 198 bg güç ve 113 Nm tork üreten 1-litre motora sahip olan S 1000 RR modeli yer alıyor. BMW yeni elektrikli motosikletinin teknik bilgilerini daha sonra açıklayacağını söylüyor, ancak elektrikli motosikletlerin geleneksel motosikletlere kıyasla bazı önemli artılara sahip olduğunun altını çiziyor. Marka bu pozitif yönlerin yalnızca sıfır emisyonla sınırlı olmadığını ve elektrikli motosikletlerin kalkışta geleneksel motosikletlere kıyasla daha başarılı olduğunu söylüyor. Örneğin markanın C evolution elektrikli scooter’ı, S 1000 RR’ı 60 km/s’ye kadar hızlanmada geride bırakabiliyor.

BMW yeni elektrikli süper spor motosikleti hakkında daha fazla bilgi vermekten kaçınsa bile, motosiklet siyah-beyaz renk şeması ve yeşil detayları dikkat çekiyor. Marka yetkilileri bu motosikletin seri üretilme ihtimali hakkında da konuşmuyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR