YENİ MODELLER › BMW, en küçük M modelini ortaya çıkarttı

BMW, en küçük M modelini ortaya çıkarttı

15 Ekim 2015 / 13:41 Yeni BMW M2, 364 bg güç ve 499 Nm tork üreten 3-litre çift turbolu motora sahip

BMW, en küçük M modelini ortaya çıkarttı

BMW 2016 model M2 Coupe modelinin üzerindeki örtüyü kaldırdı. ABD’de önümüzdeki yılın bahar aylarında satışa sunulacağı açıklanan yeni otomobil, 1 Serisi M Coupe’nin halefi niteliğinde. İlk bakışta yeni daha agresif ön tamponu ile dikkat çeken yeni otomobil, elden geçirilmiş ızgara, ön çamurluk havalandırmaları ve genişletilmiş çamurlukları ile birlikte geliyor. Ayrıca yeni bir arka tamponu, minimalist bir arka spoyleri ve dört çıkışa sahip spor egzoz sistemini de bünyesinde barındıran yeni otomobil, özel üretim Michelin Pilot Super Sport lastiklerle çevrili 19 inçlik dövülmüş alaşım jantların üzerinde yer alıyor.

Otomobilin iç mekanı genel olarak standart otomobil ile paylaşılıyor. Dakota deri ile kaplanmış spor koltuklar, deri kaplı spor direksiyon simidi ve karbon fiber detaylar ise otomobilin kendine has özellikleri arasında yer alıyor.

Kaputun altında yer alan 3-litre hacimli M TwinPower Turbo altı silindirli benzinli motor 370 bg güç ve 465 Nm (overboost ile 500 Nm) tork üretiyor. Standart olarak sunulan 6-ileri manuel şanzıman ile 0-100 km/s hızlanmasını 4.5 sn’de tamamlayan otomobilin maksimum hızı ise fabrika tarafından elektronik olarak 250 km/s ile kısıtlanmış durumda. 0-100 km/s hızlanma süresi opsyionel olarak sunulan 7-ileri M DCT (M Çift Kavramalı Şanzıman) şanzımana sahip otomobillerde ise 4.3 sn olarak veriliyor.

M3 ve M4 modellerinde yer alan alüminyum süspansiyon bileşenleri ile alüminyum ön ve arka akslara sahip olan yeni BMW M2, ayrıca M departmanı tarafından özel olarak ayarlanan elektronik direksiyon sistemi, Aktir M Diferansiyel ve yüksek performans fren sistemi ile donatılmış.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR