GÜNDEM › BMW, i8 Roadster ve yeni M modellerini doğruladı

BMW, i8 Roadster ve yeni M modellerini doğruladı

18 Mart 2016 / 00:41 Bavyeralı üretici yakın gelecekte takip edeceği iş planını Münih’te düzenlediği konferansta açıkladı

BMW, i8 Roadster ve yeni M modellerini doğruladı

BMW gelecek planlarını üreticinin Münih’te düzenlediği Yıllık Bütçe Basın Konferansı’nda duyurdu. Markanın kapsamlı gelecek planı “bireysel mobiliteyi daha önce görülmemiş bir seviyeye çıkaracak olan devrim niteliğinde yeni bir BMW i modeli”ni de kapsıyor. Üreticinin yeni BMW iNEXT girişiminin otomatikleştirilmiş sürüşün, dijital bağlanırlığın, yeni jenerasyon elektrikli mobilitenin, hafif üretim tekniklerinin ve öncü iç mekan tasarımının yeni formlarını ortaya çıkaracağının da altı çiziliyor.

Marka yetkilileri BMW Grubu’nun gelecekte üreteceği modellerin detayları hakkında çok bir bilgi paylaşmıyor olsa bile, Alman üretici 2018 yılında yeni plug-in hibrit bir MINI modelinin ve i8 Roadster’ın üretileceğini doğruluyor. Yetkililer ayrıca BMW i3 ürün gamının da daha büyük bataryaya sahip yeni bir versiyon ile genişleyeceğini duyuruyor.

Plug-in hibrit ve elektrikli araçlara özel bir şekilde yoğunlaşıyor olmasına karşın, BMW yetkilileri gelecekte kullanılacak olan motor ve aktarma organları teknolojilerin bu iki teknolojiden ibaret olmayacağına inandıklarını açıklıyor. Marka bu inancın doğrultusunda hidrojen yakıt hücresi teknolojisini geliştirmeye devam ederken, şu anda test edilen araçların bazılarının menzillerinin 700 km’ye ulaştığının altını çiziyor.

Bavyeralı üretici alternatif motor ve aktarma organları geliştirirken, geleneksel içten yanmalı motorların da gelecekte yerinin olduğuna inanıyor. Marka her ne kadar gelecekte üreteceği motorların detaylarını açıklamıyor olmasına karşın, Efficient Dynamics NEXT insiyatifinin görevinin içten yanmalı motorların verimliliğini artırmak olduğunu bildiriyor.

BMW bu bilgilerin yanı sıra yakın gelecekte M ve M Performance ürün gamını genişleteceğini de duyuruyor. Üreticinin M markası sahip olduğu önemi korumaya devam ederken, M Performance ürünlerinin yüksek hacimler ile birlikte BMW M markasını büyüteceği iddia ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR