KONSEPT › BMW i8 Spyder Concept

BMW i8 Spyder Concept

02 Nisan 2012 / 00:18 BMW'nin 'i' olarak adlandırdığı alt markasındaki konseptlere bir yenisi daha eklendi: i8 Spyder

BMW i8 Spyder Concept
BMW'nin gelecekteki elektrikli modelleri için yarattığı "i" alt markasının üçüncü modeli de ortaya çıktı. Henüz bir konsept olan bu otomobil, daha önce tanıtılan 2+2 kişilik i8'in üstü açık versiyonu olan 2 kişilik i8 Spyder. Benzinli bir motorla kombine edilmiş yüksek performanslı bir elektrikli motora sahip olan plug-in hybrid sistemli i8 Spyder, 354 bg gücünde bir otomobil. Otomobilin ön aksında bulunan elektrikli motor 131 bg güç üretirken, 3 silindirli turbo benzinli motorsa 223 bg'lik güç değeri sunuyor. Toplamda 550 Nm tork değeri sunan i8 Spyder, gücünü ön, arka veya dört tekerleğine birden yönlendirebiliyor.

0-100 km/s hızlanmasını 5 saniyenin altında tamamladığı ve limitlendirilmiş olarak maksimum 250 km/s hıza ulaşabildiği açıklanan otomobil, tüm bu performansa karşılık düşük tüketim değerleri sunuyor. 100 km'de ortalama 3 litre yakıt tüketen i8 Spyder, ayrıca pilleri tam doluyken sadece elektrikli motoruyla 30 km gidebiliyor.

Yüksek çıkışlı bataryaları ön ve arka aksında yer alan ve enerji tüneli olarak adlandırılan özel bölümlere yerleştirilen i8 Spyder'ın böylece düşük bir ağırlık merkezine ve 50:50 oranında ideal bir ön:arka ağırlık dağılımına sahip olduğu belirtiliyor. Bu da hafif gövde yapısıyla birleştirilerek bir BMW'ye yakışır seviyede dinamik bir sürüş karakteri elde edilmiş.

ÇOK OKUNANLAR