MOTORSPORLARI › BMW, M6 GT3’ün testlerine başladı

BMW, M6 GT3’ün testlerine başladı

08 Şubat 2015 / 11:36 Önümüzdeki yıl pistlere çıkacak olan otomobil 500 bg'den fazla güce sahip

BMW, M6 GT3’ün testlerine başladı

BMW Motorsport yeni M6 GT3’ün testlerine başladığını internet üzerinden takipçilerine duyurdu. Her ne kadar gövdesi tamamen kamuflajlı olsa bile GT3 kısıtlamalarına uygun M6 Coupe, yol otomobilinden bir hayli daha geniş olmasının yanı sıra devasa arka kanadı ve havalandırmaya sahip kaputu ile de dikkat çekiyor. Bu farklılıklarının yanı sıra standart M6 ya kıyasla arka çamurluklarının üst kısmında havalandırmaya, otomobilin yanında bulunan egzoz çıkışlarına ve oldukça alçaltılmış sürüş yüksekliğine sahip olan otomobil, LED farlarını standart otomobil ile paylaşıyor.

Otomobilin kaputunun altında 4.4-litre hacimli çift turbo V8 motor yer alıyor. 500 bg’den daha fazla güç üreten bu motor, ürettiği gücü tekerleklerine yarış tipi 6-ileri sıralı şanzıman üzerinden aktarıyor. Rüzgar tünelinde aerodinamik olarak optimize edilmiş özel bir gövdeye sahip olan M6 GT3, 1300 kg’den daha hafif olan ağırlığı ile dikkat çekiyor.

BMW Motorsport, M6 GT3’ün testlerine geçtiğimiz hafta BMW’nin Almanya, Dingolfing’de yer alan fabrikasına başladığını söylerken, otomobilin önümüzdeki yıl ulusal, uluslararası ve dayanıklılık serilerinde boy göstereceğini açıklıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR