GÜNDEM › BMW motoruna sahip Verso'nun üretimine başlandı

BMW motoruna sahip Verso'nun üretimine başlandı

09 Ocak 2014 / 10:20 Toyota-BMW işbirliğinin ilk ürünü olan 1.6 D4-D dizel motora sahip Verso'nun üretimine başlandı

BMW motoruna sahip Verso'nun üretimine başlandı

Toyota ile BMW'nin dizel teknolojisi ve yeni nesil çevreci teknolojiler konusunda yaptığı işbirliğinin ilk ürünü olan 1.6 litrelik dizel motor, Türkiye'de üretilen Verso modeline uygulandı. Böylelikle Verso BMW motoru taşıyan ilk Toyota modeli oldu.

Bu proje ile aracın mevcut konforu ve dinamik performansı korunarak, şanzıman ve araç elektroniğinin yeni motor ile senkronizasyonu sağlandı. Verimliliği ve yakıt emisyonunu iyileştirmek amacıyla, motor taşıyıcıları, çift ağırlıklı volan ve debriyaj baskı sistemi, yeni vites kutusu ve duruş-kalkış sistemi gibi parçalar yeniden tasarlandı ve geliştirildi.

Dizel motorlu Verso'nun hattan çıkış töreninde konuşan Toyota Motor Europe (TME) Başkan ve CEO’su Didier Leroy, “BMW grubu ile tarihsel işbirliğimiz 2 yıl önce başladı. Bu işbirliğinin ilk adımı olan dizel motorlu Verso projesinde, Toyota ve BMW çalışanlarından oluşan 200 kişilik büyük bir ekip görev aldı. Bu ekibin bütün üyeleri takım ruhu çerçevesinde yüksek verimlilikle çalıştılar. Projenin her aşamasında gösterdikleri adaptif esneklik ve yüksek kalite performansı için tüm Toyota Türkiye çalışanlarına da ayrıca teşekkür ederim. İlk ortak projenin başarıyla tamamlanması, işbirliğimizin doğru bir karar olduğunun kanıtıdır” diyerek işbirliğinin başarısı hakkındaki görüşlerini belirtti.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., Sakarya’da bulunan tesislerinde, Verso serisini üreten tek tesis olmasının yanı sıra,  Haziran ayından bu yana yeni nesil Corolla’yı da üretiyor.

ÇOK OKUNANLAR