YENİ MODELLER › BMW, sedan gövdeli 1 Serisi'ni gösterdi!

BMW, sedan gövdeli 1 Serisi'ni gösterdi!

22 Kasım 2016 / 17:02 Bavyeralı üreticinin en küçük sedan modeli yalnızca Çin pazarında satılacak

BMW, sedan gövdeli 1 Serisi'ni gösterdi!

BMW, Çin pazarı için özel olarak geliştirdiği yeni sedan gövdeli 1 Serisi’ni ortaya çıkardı. Guangzhou Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan 1 Serisi Sedan, tasarımı ile geçtiğimiz yıl aynı fuarda gösterilen BMW Concept Compact Sedan’ın izinden gidiyor. 4.456 mm uzunluğu, 1.803 mm genişliği, 1.446 mm yüksekliği ve 2.670 mm aks aralığı ile Audi A3 Sedan ve Mercedes-Benz CLA Serisi’nin karşısına çıkacak olan otomobil, arka tasarımı dışında genel olarak BMW’nin 1 Serisi Hatchback ve 2 Serisi modelleri ile pek çok ortak tasarım ögesine sahip. Otomobilin markanın 2 Serisi modellerini bir hayli andıran İç mekanında ise Alman üreticinin 8.8 inçlik LED ekranı, iDrive sistemi, renkli heads-up display’i ve çift bölgeli kliması dikkat çekiyor.

BMW’nin en küçük sedanı markanın diğer kompakt modelleri ile yalnızca tasarım açısından benzerlik göstermiyor. Tıpkı yukarıda bahsi geçen otomobiller gibi markanın UKL platformu üzerinde yer alan yeni 1 Serisi Sedan, baz seçenek olarak sunulan 118i versiyonunda 136 bg güç üreten 1.5-litre hacimli turbo benzinli motor ile birlikte geliyor. 120i versiyonunun kaputunun altında markanın 192 bg gücündeki 2-litre hacimli turbo benzinli motoru görev yapıyor. 1 Serisi Sedan ürün gamının zirvesinde yer alan 125i’de ise 2-litre hacimli turbo motor 231 bg güç üretiyor. BMW yetkilileri otomobillerin standart olarak 6-ileri manuel şanzıman ile birlikte sunulduğunu, 8-ileri otomatik şanzımanın ise opsiyonel olarak tercih edilebileceğini vurguluyor.

BMW, yeni modelinin Çin pazarı için özel olarak geliştirildiğinin altını çiziyor. Her ne kadar geçtiğimiz aylarda bu otomobilin diğer pazarlarda da satışa sunulabileceği konuşulmuş olsa bile bu olasılık şimdilik o kadar yüksek görünmüyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR