SEKTÖREL › BMW ve PSA'dan ortak girişim...

BMW ve PSA'dan ortak girişim...

29 Ekim 2011 / 00:30 Yarınların ulaşım araçlarını yaratmak için 'BMW Peugeot Citroen Electrification' ortak girişimi resmen faaliyete geçti

BMW ve PSA'dan ortak girişim...
BMW ve PSA Grubu arasında imzalanan mutabakat protokolü, BMW Peugeot Citroen Electrification isimli, hibrit ve elektrikli araçlarla ilgili özel teknolojilerin  geliştirilmesine ve üretimine adanmış bir ortak girişimin kurulması doğrultusunda son aşamasına giriyor. Aynı zamanda tarafların ortak hedeflerine hızla ulaşmasını sağlamak için gerekli koşulların oluşturulması hedefleniyor. İki grubun modellerinin elektrikli dönüşümü için gerekli ortak bileşenlerin üretim başlangıcı 2015 yılında planlanıyor. BMW Peugeot Citroen Electrification elektrikli güç aktarım sistemleri sektöründe lider bir oyuncu ve yarınların ulaşımında izlenecek bir referans olmak istiyor. Açık bir teknoloji platformu oluşturan ortak girişim bu alanda Avrupa’da ilgili sanayi sektörünün yapılanmasına önemli ölçüde katkıda bulunmayı amaçlıyor.

BMW Peugeot Citroen Electrification Başkanı ve CEO'su Wolfgang Güllich "BMW ve PSA Grubu açıkça tanımlanmış tüm iddialı hedeflerini birlikte gerçekleştirmeye devam ediyorlar. Biz birkaç yıl içinde firmamızın elektrik güç aktarma birimlerinin önde gelen tedarikçilerinden biri olacağına inanıyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu. Bu hedef doğrultusunda, BMW ve PSA ortak şirketleri BMW Peugeot Citroen Electrification için 100 milyon Euro yatırım yaptı. 2011 yılı sonu itibariyle, Münih Ar-Ge merkezi çoğunlukla otomobil elektrik motorları ve elektronik konusunda uzmanlaşmış mühendislerden oluşan yaklaşık 400 çalışana kapılarını açmış olacak.

Bu uzmanların tasarlayacağı ortak bileşenler daha sonra Mulhouse fabrikasında üretilecek (tam kapasite ile yaklaşık 250 işçi). BMW Peugeot Citroen Electrification şirketi, yüksek voltajlı bataryalar, elektrik motorları, jeneratörler, güç elektroniği, şarj cihazları ve enerji yönetimi yazılımları dahil olmak üzere elektrikli çekiş sistemleri için gerekli olan tüm elektrik aksamlarını geliştirecek ve üretecek. Buna paralel olarak, ortak girişim, bu geliştirme ve tedarik sürecine tedarikçileri dahil etmek ve iki hissedarının dışındaki kuruluşlara da hibrit bileşenlerini satmak amacıyla dışa açık bir teknoloji platformu oluşturacak. BMW Peugeot Citroen Electrification Genel Müdürü Jean Leflour "Biz yarınların ulaşımı ile ilgili yeni standartlar belirlemek için, adaptasyon kapasitemize, verimliliğimize ve uluslararası üne sahip know-how’umuzdan güç alacağız” dedi.

BMW ve PSA Grubu güç aktarma sistemlerinde yaklaşık on yıldır başarılı bir işbirliği sürdürüyorlar. İki taraf arasında işbirliği anlaşmasının imzalandığı 2002 yılından bu yana, çeşitli MINI modellerinin yanı sıra Peugeot ve Citroën modellerine de yönelik olarak 1,8 milyondan fazla 4 silindirli benzinli motor üretildi. Şubat 2010'da, her iki iş ortağı bu 4 silindirli benzinli motorların yeni neslinin geliştirilmesi ile bu işbirliklerini sürdürmeyi taahhüt ettiler. Şimdi hizmete girmiş olan ortak girişim satın alma ve üretim açısından ölçek tasarrufları elde etmek için ortak bileşenlerin standardizasyonunu hızlandıracak.

ÇOK OKUNANLAR