YENİ MODELLER › BMW X3’e kapsamlı makyaj operasyonu!

BMW X3’e kapsamlı makyaj operasyonu!

10 Şubat 2014 / 21:05 2015 BMW X3’ün hem dış görünüşünde, hem de iç mekânında pek çok yenilik mevcut

BMW X3’e kapsamlı makyaj operasyonu!

BMW'nin orta boy SUV’si X3 kapsamlı bir makyaj operasyonu geçirdi. Makyajlanan otomobil farklı tamponları, elden geçirilmiş ızgarası ve yeniden tasarlanmış ön farları, aynaları ve jantlarıyla dikkat çekiyor. Crossover ayrıca yeni renk seçeneklerine de sahip.

Standart araç yeterince sportif değilse, yeni xLine paketi görsel gövde altı korumaları, metalik detaylar ve farklı 18 veya 19 inçlik jantlar sunuyor. Müşteriler otomobili ayrıca aerodinamik gövde kitine, ‘shadow line’ detaylara ve 18 inç ile 20 inç büyüklükleri arasında değişen alaşım jantlara sahip M Sport paketi ile satın alabiliyorlar. Spor süspansiyon, spor koltuklar ve antrasit tavan çizgisi de bu paket ile birlikte sunuluyor.

Otomobilin iç mekânındaki yenilikler kısıtlı olsa da elden geçirilmiş döşemeler, farklı detaylar ve yeni bardaklıklar dikkat çeken değişiklikler arasında. X3’ün yenilikleri bununla sınırlı değil. Makyajlı otomobil artık elden geçirilmiş bir infotainment sistemine ve yeni BMW modellerinde karşımıza çıkan dokunmatik iDrive sistemine sahip olmuş. Bunların yanında ‘Smart Opener’ adı verilen ve arka tamponun altında bulunan sensörle ayağı algılayıp bagaj kapağını açan sistem de opsiyon listesinde yerini almış.

X3’ün yenilikleri kaputunun altında da devam etmiş. Yeni jenerasyon 2.0 litrelik dört silindirli dizel motorun maksimum gücü 6 bg artarak 190 bg’e çıkarken, maksimum tork 20 Nm artarak 400 Nm’ye ulaşmış. Motorun güç ve torkundaki bu artış otomobilin 0-100 km/s sprintini 8.1 sn’de tamamlamasına yardımcı oluyor.

Bu seçeneğin yanında aynı motorun daha çevre dostu bir versiyonu ise 150 bg maksimum güç ve 350 Nm maksimum torku ile X3 sDrive18d’de yerini almış. Bu otomobil daha düşük gücünün yanında düşük dönme direncine sahip lastikleriyle 5.0 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketim ve 131 g/km’lik CO2 salınım değerleri ile göze çarpıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR