YENİ MODELLER › BMW X4’e M dokunuşu...

BMW X4’e M dokunuşu...

06 Ekim 2015 / 08:54 Yeni BMW X4 M40i 360 bg’lik motoruyla 0-100 km/s hızlanmasını 4.9 sn’de tamamlıyor

BMW X4’e M dokunuşu...

BMW, coupe gövdeli kompakt crossover modeli X4’ün en güçlü versiyonunu tanıttı. X4 M40i armasına sahip olan yeni crossover’ın kaputunun altında 360 bg güç ve 465 Nm tork üreten 3-litre hacimli altı silindirli turbo motor yer alıyor. Bu motorun yardımıyda 0’dan 100 km/s’ye 4.9 sn’de ulaşan yeni modelin maksimum hızı ise elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış durumda.

Yeni daha sportif X4’ün görsel farklılıkları arasında yeni detaylara sahip ön tampon, gri dikiz aynaları, M çift kollu hafif alaşım jantlar, valf kontrollü spor egzoz sistemi ve siyah krom çift egzoz çıkışı yer alıyor. Sportif tutum crossover’ın iç mekanında ise M deri direksiyon simidi, M vites kolu, spor koltuklar ve X4 M40i armasına sahip kapı eşikleri ile devam ediyor.

BMW’nin M departmanı mühendisleri ayrıca standart X4’e daha kuvvetli yay ve sabitleyiciler yerleştirerek crossover’ı daha sportif hale getirdiklerini açıklarken, X4 M40i ayrıca elden geçirilmiş daha arkadan itişli gibi davranan xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte geliyor. Bavyeralı üretici ayrıca yeni modelinin standart versiyonuna kıyasla daha az gövde salınımına sahip olduğunu iddia ediyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR