İLK BAKIŞ › BMW, X7’nin ultra-lüks versiyonunu planlıyor

BMW, X7’nin ultra-lüks versiyonunu planlıyor

31 Mart 2016 / 19:40 BMW’nin SUV ürün gamının zirvesinde yer alacak yeni modelin 2018’de ortaya çıkması bekleniyor

BMW, X7’nin ultra-lüks versiyonunu planlıyor

BMW, SUV ürün gamını yeni X7 modeli ile genişletmeyi planladığını geçtiğimiz dönemde açıklamıştı. Bavyeralı üreticinin yönetici ekibinde yer alan Ian Robertson Automotive News ile yaptığı röportajda ise yeni modelin ultra-lüks versiyonunun da üretileceğinin sinyallerini verdi. Yeni versiyon ile ilgili detaylı bilgi vermekten kaçınan Robertson, otomobilin dört koltuklu düzene, fiyatının ise 100.000 dolar’dan yüksek olacağını açıkladı. Britanyalı üretici yeni modelin daha pahalı versiyonunun standart X7’den ayırt edilebilmesi için daha farklı tasarıma sahip olacağını da söyledi.

Her ne kadar BMW X7’nin Rolls-Royce’un şu anda geliştirilmeye devam eden SUV modeli Cullinan ile bazı parçalarını paylaşabileceği söylentileri ortada geziniyor olsa bile, Robertson bu gelişmenin gerçekleşmeyeceğinin altını çizdi. BMW Group yöneticisi Alman üreticinin Mercedes-Maybach GLS’ye rakip üretme amacının olmadığını, Rolls-Royce’un SUV modelinin Alman rakibinin karşısına çıkacağının bilgisini de paylaştı. BMW ürün gamında 7 Serisi’nin üzerinde yer alacak yeni bir modelin çalışmalarının da “uzun süredir devam ettiğini” söyleyen Robertson, söz konusu otomobilin 8 Serisi veya 9 Serisi adlarından hangisi ile anılacağı konusunda ise herhangi bir ipucu vermedi.

Daha düşük gelire sahip BMW müşterilerinin de unutulmadığını hatırlatan Robertson, BMW’nin yeni bir kompakt crossover model üzerinde çalıştığını sözlerine ekledi. Britanyalı yönetici bu otomobilin hangi model olacağı hakkında bilgi vermekten kaçındı, ancak söz konusu modelin BMW X2 olabileceği düşünülüyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR