KONSEPT › BMW'den küçük coupe SUV geliyor!

BMW'den küçük coupe SUV geliyor!

29 Eylül 2016 / 17:01 Alman üretici Paris Otomobil Fuarı’nda yeni konsept otomobili Concept X2’yi gösteriyor

BMW'den küçük coupe SUV geliyor!

BMW’nin yeni küçük coupe gövdeli SUV modelinin ön gösterimi niteliğindeki konsept otomobili Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı. Alman üreticinin coupe gövdeli ve SUV araç üretme konusundaki birikimlerinin harmanlanması ile ortaya çıkan konsept otomobil şık tasarımı ile dikkat çekiyor.

Farklı proporsiyonları, 21 inçlik dev jantları, uzun aks aralığı, alçalan tavanı, kısa ön ve arka çıkıntıları ve öne yatık C-sütunları sayesinde şık olduğu kadar sportif de görünmeyi başaran konsept otomobilin ön kısmı ise markanın karakteristik çift böbrek ızgarası tarafından domine ediliyor. Concept X2’nin ince farları büyük ön ızgaraya eşlik ederken ön kısmın altında yer alan hava girişleri ise yine otomobilin sportif yanına gönderme yapıyor. Profilden bakıldığında dikkat çeken gövde korumaları ise konseptin SUV yanını ön plana çıkarıyor. BMW, yeni konsept otomobilinin nasıl bir motora sahip olduğunu açıklamazken, otomobilin iç mekanı hakkında da herhangi bir bilgi paylaşmıyor.

BMW Concept X2’nin üretim versiyonunun ne zaman ortaya çıkacağı henüz belli değil, ancak yeni otomobilin üretildiğinde tıpkı kardeşi X1 gibi markanın UKL platformunda yer alacağı biliniyor. Bu durum standart X2’lerin önden çekişli olacağı, daha güçlü versiyonların ise markanın xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunulacağı anlamına geliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR