SEKTÖREL › BMW'den yeni batarya montaj hattı yatırımı

BMW'den yeni batarya montaj hattı yatırımı

22 Ekim 2022 / 23:30 BMW, MINI'nin elektrikli crossover modeli için batarya montaj hatlarına 782 milyon USD yatırım yapacak

BMW'den yeni batarya montaj hattı yatırımı

BMW, üretiminin 2023 yılında başlaması planlanan elektrikli MINI crossover'ı (Countryman EV) için Leipzig tesisindeki batarya montajını artırmaya hazırlanıyor. Yeni pil montaj hatlarına 782 milyon dolar yatırım yapmayı planlayan BMW, 2024 yılına kadar fabrikaya üçüncü bir akü montaj hattı ve beş hücreli cilalama hattı ekleyecek. Bunu, iki yüksek voltajlı akü montaj hattı daha takip edecek.

39a258bf9d59bd2edb7acc61c7f97316_0.jpg

BMW ayrıca Leipzig'deki boyahanede hem hidrojen hem de gazla çalışabilen bir brülörü test ettiğini söyledi. Üretim sürecinde karbon salımını azaltmak amacıyla Saacke firması ile birlikte geliştirilen bu brülör, kullanım sırasında hidrojenden gaza veya tam tersine geçiş yapabilmekte.

Lojistik için hidrojenle çalışan bir kamyon filosu ve beş depolama tankı ile Leipzig'deki üretim sürecinde zaten hidrojen kullanan BMW, hem üretim için hem de otomobiller için CO2 içermeyen alternatif bir yakıt ve enerji kaynağı olarak hidrojeni uzun zamandır savunuyor.

ÇOK OKUNANLAR