MOTORSPORLARI › BOM 2026 sezonuna hazır

BOM 2026 sezonuna hazır

28 Ocak 2026 / 01:46 BOM, 2026 sezonunda Avrupa’da uluslararası düzeyde iki farklı seride yarışan ilk Türk takımı olacak

BOM 2026 sezonuna hazır

Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), 2025 sezonunda GT4 Avrupa Serisi ve Türkiye Karting Şampiyonası’nda elde ettiği sonuçları özel bir etkinlikle değerlendirdi. Kutlama etkinliği kapsamında, Borusan Otomotiv’in sponsorları arasında yer aldığı Toprak Razgatlıoğlu, Cem Bölükbaşı ve Zayn Sofuoğlu’na başarılarından dolayı hediye takdimi gerçekleştirildi. Ayrıca GT4 ve karting sporcuları ile teknik ekiplere sezon boyunca gösterdikleri üstün performans için teşekkür amacıyla hediyeleri verildi.

2026 sezonunda Borusan Otomotiv Motorsport, GT4 Avrupa Serisi’nde iki araçla mücadele edecek. 11 numaralı otomobilde Yağız Gedik ile 2026 itibarıyla takıma katılan genç Türk pilot Batı Yıldırım yer alacak. 12 numaralı otomobilde ise uluslararası tecrübeye sahip Gabriele Piana ile BMW M Racing Academy pilotu Thomas Rackl yarışacak.

b45058a82bd736477756810cc217503a_0.jpg

Takım, GT4 Avrupa Serisi Silver Kategori Takımlar klasmanını ikinci sırada tamamlarken, Pilotlar klasmanında ise sezonu üçüncü olarak bitirdi.

Karting tarafında ise Borusan Otomotiv Motorsport, Motul Türkiye Karting Şampiyonası’nı takımlar klasmanında ikinci sırada tamamladı. Senior kategoride Ayşe Çebi, Master kategoride ise Muratcan Eğilmez Türkiye şampiyonluğuna ulaşarak sezonun öne çıkan isimleri oldu.

b45058a82bd736477756810cc217503a_3.jpg

Borusan Otomotiv Motorsport’un kurum içindeki stratejik önemine dikkat çeken Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, “Borusan Otomotiv olarak 2008 yılında bu yola çıkarken amacımız Türkiye’de motor sporlarının gelişimine katkı sağlamak ve ülkemizi uluslararası arenada daha güçlü şekilde temsil etmekti.  Kuruluşundan bu yana pistlerde 67 bin kilometre yol kat eden ve 8 yıldır ülkemizi GT4 Avrupa Serisi’nde kesintisiz olarak temsil eden ekibimiz; 4 kıtada, 22 ülkede, 39 farklı pistte 480’e yakın yarışta start alarak onlarca kez podyuma çıktı.  BOM Karting ekibimiz ise Türkiye’de gerçekleştirdiği 30 bin 500 kilometre pist mücadelesinin ardından aldığı sayısız podyumdan sonra şimdi de Avrupa pistlerinde mücadele etmeye hazırlanıyor” dedi. Tiftik ayrıca, “BOM, yalnızca sportif faaliyetler yürüten bir yapı olmanın ötesine geçerek genç yetenekleri keşfeden, gelişimlerine katkı sağlayan ve onları uluslararası yarışlara hazırlayan, teknik bilgi ve becerinin üretildiği bir merkez haline de geldi. Bugün hem GT4 hem de karting yarışlarında ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiğimiz istikrarlı başarılarla, bu vizyonun ne kadar doğru temeller üzerine kurulduğunu daha net görebiliyoruz. Bu başarıların elde edilmesinde büyük emek sarf eden tüm kıymetli sporcularımızı ve teknik ekibimizi gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.

b45058a82bd736477756810cc217503a_2.jpg

Borusan Otomotiv Yönetim Kurulu Eş Başkanı Levent Kocabıyık ise, “2025 sezonu, sahada elde edilen sonuçların ötesinde; sporcularımızın gelişimi, teknik yapılanmamız ve operasyonel disiplinimiz açısından son derece yoğun ve öğretici bir yıl oldu. Elde ettiğimiz tüm başarıların arkasında planlı sporcu gelişimi, güçlü teknik yapı ve disiplinli operasyonel süreçler önemli bir rol oynadı. 2026 sezonuna da aynı kararlılık ve motivasyonla hazırlanıyoruz. GT4 Avrupa Serisi’ne Silver kategoride hem Takımlar hem de Pilotlar Şampiyonluğu hedefiyle gidiyoruz. Karting tarafında ise sporcu yetiştirmeyi ve uluslararası deneyimi merkeze alan uzun vadeli vizyonumuzu kararlılıkla sürdürüyoruz. Bu doğrultuda, Türkiye’de bir ilki daha hayata geçirerek, önümüzdeki sezonda Avrupa’da iki farklı uluslararası seride takım olarak yarışacağız. Genç sporcularımız için çok büyük bir tecrübe olacağına inandığımız bu serilerde ülkemizi başarıyla temsil edebilmeyi diliyoruz” açıklamasını yaptı.

b45058a82bd736477756810cc217503a_1.jpg

Karting alanında da uluslararası hedeflerini büyüten Borusan Otomotiv Motorsport, 2026 sezonunda Belçika merkezli BNL Karting Series ve Rotax Euro Trophy organizasyonlarına katılmayı planlıyor. Bu girişimle, bir Türk karting takımının ilk kez aynı sezonda Avrupa’da iki farklı uluslararası seride mücadele etmesi amaçlanıyor.

2025 sezonunda GT4 Avrupa Serisi’nde altı farklı pistte düzenlenen 12 yarışta dokuz podyum elde eden Borusan Otomotiv Motorsport, kartingde ise Mini, Junior, Senior ve Master kategorilerinde yarışarak çok kategorili bir yapı ortaya koydu.

BOM Foto Galeri Tüm BOM Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR