MOTORSPORLARI › Borusan Otomotiv Motorsport Hırvatistan’dan başarı ile döndü

Borusan Otomotiv Motorsport Hırvatistan’dan başarı ile döndü

22 Haziran 2016 / 21:50 Takım bu başarı ile 3H Dayanıklılık Şampiyonlar Kupası’nda zirveye yükseldi

Borusan Otomotiv Motorsport Hırvatistan’dan başarı ile döndü

Hırvatistan’da ilk kez yarışan Borusan Otomotiv Motorsport yarıştığı ülke sayısını 18’e çıkartırken kazandığı grup birinciliği ile iki yarış kala 3H Endurance Champions Cup’ta (3 Saat Dayanıklılık Şampiyonlar Kupası) grup liderliğine yükselmiş oldu.

11-12 Haziran tarihinde Hırvatistan Rijeka pistinde gerçekleşen sezonun üçüncü yarışı, tüm hafta sonu yağan şiddetli yağmur nedeni ile takımlar ve sporcular için yarışın oldukça zorlu geçmesine neden oldu. Bu yarışta milli sporcuları İbrahim Okyay, Aytaç Biter ve Kaan Gürgenç ile start alan Borusan Otomotiv Motorsport (BOM), sıralama turlarında genel klasmanda dördüncü zamanı grubunda ise birinci zamanı yaparak ikinci cepten start almaya hak kazandı. Üç saat boyunca pilotların birer saatlik süreler ile kullandıkları BMW Z4 GT3 ile BOM pilotları yarış sonunda finişe genel klasmanda ikinci ve grupta ise birinci gelerek kupa için önemli puanlar toplamış oldular.

Yarış sonrasında takım sorumlusu İbrahim Okyay; “bir sonraki yarışımızı 26 Haziran’da Körfez yarış pistinde yapacağız. Bu sezon oldukça yoğun bir yarış programımız var ve yeni otomobilimiz BMW Z4 GT3 ile tüm pilotlar iyi bir uyum yakaladığımıza inanıyorum” sözleri ile takımın başarısına olan inancının altını çizdi.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR