MOTORSPORLARI › Borusan Otomotiv Motorsport yeni sezona hazır

Borusan Otomotiv Motorsport yeni sezona hazır

02 Nisan 2014 / 11:13 Borusan Otomotiv Motorsport, 2014 sezonuna, yeni otomobili BMW 320 TC ile başlıyor

Borusan Otomotiv Motorsport yeni sezona hazır

Geçtiğimiz sezon Takımlar Şampiyonluğu, Süper Grup Şampiyonluğu, ikinciliği ve Maxi Grup’ta kazandığı ikincilikle toplam dört kupanın sahibi olan Borusan Otomotiv Motorsport, bu sezon yine aynı başarıyı devam ettirmek için piste çıkıyor. Kurulduğu 2008 yılından bugüne kadar ara vermeden Türkiye’de ve uluslararası arenada toplam 126 yarışta start alan Borusan Otomotiv Motorsport, 2014 sezonuna araç parkına kattığı BMW 320TC ile giriş yapıyor.

Türkiye Pist Şampiyonası Maxi Grup’ta ve Süper Grup’ta son iki sezondur üst üste ikincilik kupasını kaldıran takımın genç pilotu Levent Kocabıyık, bu sezon takımın yeni otomobilinin direksiyonunda olacak. Türkiye Şampiyonası Süper Grup’ta takımın son 8 sezondaki şampiyonluk geleneğini devam ettirmek için Kocabıyık pilotajına emanet edilen BMW 320 TC, BMW Motorsport tarafından son 2 sezondur WTCC’de kullanılıyor. Genç pilotun yeni otomobili, 330 bg güç üreten 1.6 litrelik turbolu motoruyla dikkat çekiyor.

Borusan Otomotiv Motorsport’un yedi kez Türkiye Şampiyonluğu kazanmış, WTCC ve ETCC'de podyum dereceleri elde etmiş tecrübeli pilotu İbrahim Okyay ise BMW 320Si ile bu sezon Türkiye pistlerine geri dönüyor. Okyay, yurt dışı yarış programının izin verdiği tüm yarışlarda Türkiye Pist Şampiyonası’nda da start alacak ve BMW 320'nin sekizinci şampiyonluğu için gaza basacak.

ÇOK OKUNANLAR