SEKTÖREL › Bosch'dan rekor üretim

Bosch'dan rekor üretim

17 Temmuz 2011 / 15:21 Bosch, 25 milyonuncu yakıt enjektörünü ve 5 milyonuncu yüksek basınçlı pompayı üretti

Bosch'dan rekor üretim
Dünyanın önde gelen teknoloji ve hizmet sağlayıcılarından Bosch, geçtiğimiz günlerde iki kilometre taşını aynı anda geride bıraktı. 25 milyonuncu HDEV5-serisi yakıt enjektörünü üreten Bosch, ayrıca bugüne kadar 5 milyon HDP-hattı yüksek basınçlı pompa üretimi gerçekleştirdi.

2006 yılında büyük ölçekli seri üretime geçilen her iki ürün, Bosch’un Almanya ve Çin’deki üretim tesislerinin yanı sıra Bursa’daki fabrikasında da imal ediliyor.
Yüksek basınç pompaları ve yakıt enjektörü, Bosch Motronic sisteminin bir parçası... Turboşarj ile birleştirilen ve motor boyutunun küçülmesini sağlayan bu elektronik motor yönetim sisteminin, içten yanmalı motorda benzinli direkt enjeksiyonla yakıt tüketimini ve karbondioksit (CO2) salınımı yaklaşık % 15 oranında düşürdüğü açıklanıyor.

Otomobil imalatçılarının son dönemde küçültülmüş motorların seri üretimine başlamaları nedeniyle uluslararası benzinli direkt enjeksiyon sistemi pazarı sürekli büyüme kaydediyor. Bosch Benzin Sistemi Birim Başkanı Dr. Rolf Bulander, “2015 yılına kadar benzinli direkt enjeksiyon payının üç katına, yani dünya çapında otomobil üretiminin % 18’ine ulaşmasını öngörüyoruz” dedi.

ÇOK OKUNANLAR