
Boxer 4x4 Concept maceraya hazır
09 Ekim 2019 / 13:12 Peugeot Boxer, ticari kimliğinin ötesine geçerek maceracı bir karaktere büründü

Satışa sunulduğu günden bu yana 720 bin adetlik satışa ulaşan Peugeot Boxer, hafif ticari araç segmentinin en hacimli üyelerinden biri. Bu başarılı araç şimdi de hafif ticari kimliğinin ötesine geçen sıra dışı bir konseptle karşımıza çıktı. Dört tekerlekten çekişli aktarması, yükseltilmiş gövdesi ve aksesuarları ile maceraya atılmaya hazır görünen Boxer, bu yönüyle RIFTER 4x4 Concept'in izinden gidiyor.

28 Eylül ile 6 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşen “Recreational Vehicle Show”da tanıtılan Boxer 4x4 Concept, Dangel dört tekerlekten çekiş sistemi, özel lastikler ve artırılmış yerden yükseklik ile her türlü arazide yeni keşifler için tasarlanmış. Otomobilin kapılarının ardında bulunan 10 m² genişliğindeki alan da üç kişiyi uzun yolculuklarda rahat ettirmek üzere şekillendirilmiş. Söz konusu alan; mutfak, yatak bölümü, banyo ve sürücü kabini olmak üzere dört bölgeye ayrılmış. Yolun bittiği noktalarda da keşfe devam edebilmek için araçta bir adet Peugeot eM02 FS Powertube elektrikli dağ bisikleti ve Kanada ceviz ağacından üretilen özel bir kano da bulunuyor.

Wanderlust Green gövde rengi sayesinde doğa ile benzersiz bir uyum yakalayan Boxer 4x4 Concept, ferahlatıcı Mint detaylar, Dark Chrome etiketler ve ön ızgarada yer alan Cast Iron detaylarıyla da dikkat çekiyor. Daha heybetli ve güçlü bir görünüm sergileyen alt gövde öndeki koruyucu kalkan ve çamurluk ağzı kaplamaları ile bütünlük sergiliyor. Ön bölümün gövde orantıları ön cam bölgesi ile uyumluluk sergiliyor. Bunun dışında ön cam ve ön tampon bölgesi de yenilenmiş. Araçta zifiri gece karanlığını aydınlatmak için 8 LED’li aydınlatma modülü bulunuyor.

Peugeot Boxer 4x4 Concept’in temelinde ekoloji, verimlilik ve dayanıklılık yatıyor. Özellikle malzeme seçimi büyük bir hassasiyetle ele alınmış.Masa ve lavabo tezgâhı doğal taşın dayanımı ile seramiğin güzelliğini bir arada sunan Aragonite beyaz doğal mineralden üretilmiş. Tüm zemin ise yüzde 100 geri dönüştürülmüş ve yüzde 100 geri dönüştürülebilir malzemelerden üretilmiş.

Peugeot Boxer 4x4 Concept; FAP ve SCR gibi egzoz gazını arındırma çözümleriyle donatılıyor ve en güncel Euro 6 emisyon standartlarını karşılıyor. 4x4 Dangel aktarma sistemi ön akstaki visco kavrama ve diferansiyelden oluşuyor. Sistem; günlük kullanımda 2WD, gerekli durumlarda gücü arka aksa aktaran 4WD ve zorlu arazide arka aksı kilitleyen Lock olmak üzere üç farklı sürüş modu sunuyor. BF Goodrich tarafından tedarik edilen yüksek performans tipi dört adet lastik dört tekerlekten çekiş sisteminin verimliliğini destekliyor. Zorlu arazi koşullarında engelleri sorun yaşamadan aşabilmek için Peugeot Boxer 4x4 Concept'in ön aksı 30 mm ve arka aksı ise 50 mm yükseltilmiş.. Gerekli olan gücü ise altı ileri manuel şanzımanla kombine edilen 165 bg güç ve 370 Nm tork değeriyle BlueHDi 165 motor üstleniyor.
-
Volvo EX30, Good Design Award 2025 ödülünü kazandı
EX30, tasarım ve sürdürülebilirlik kriterleriyle "Good Design Award 2025"te Ulaşım kategorisinde ödüle layık görüldü
-
Bursalı Dacia Striker gün ışığına çıktı
Dacia'nın ülkemizde üreteceği yepyeni modeli Striker çok yönlü bir crossover olarak yollara çıkacak
-
Yeni AMG GT 4 Kapı Coupé’nin kabini tanıtıldı
Mercedes‑AMG, yeni GT 4 Kapı Coupé'nin sürücü odaklı dijital kokpit tasarımını paylaştı
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS