YENİ MODELLER › Brabus Mercedes SLK

Brabus Mercedes SLK

10 Ağustos 2011 / 21:09 Mercedes modifikasyonları yapan BRABUS, yeni SLK'yı da daha sportif bir roadster'a dönüştürdü

Brabus Mercedes SLK
Brabus mühendisleri yeni nesil SLK için de hummalı bir çalışmaya girişmişler. Brabus’un SLK için tasarladığı aerodinamik kit araca sportif bir hava katıyor. Ön tamponda yapılan değişiklikler hem görsel hem de aerodinamik açıdan oldukça etkili. Sağ ve solda bulunan iri hava ızgaraları üzerindeki gündüz farlarıysa şık bir detay olarak düşünülmüş.

Bagaj kapağında abartıdan uzak, ama oldukça şık bir spoyler barındıran otomobilin arka tamponu da değiştirilmiş. Çift çıkışlı son susturucular ve egzozların bulunduğu yerdeki difizör arka tamponu standart modeldekinden daha farklı kılıyor. Yuvarlak sis farları pekçok Brabus modifiyeli Mercedes’te olduğu gibi SLK’da da kullanılmış. Brabus, SLK için 17 inçten 20 inçe kadar hafif alaşım jant seçenekleri sunarken, lastik olaraksa Continental, Pirelli veya Yokohoma markalarını öneriyor. Brabus SLK'nın kabininde de bazı değişiklikler bulunuyor. Brabus logosu, alüminyum pedallar ve parlak cilalı paslanmaz çelik kapı eşikleri bu değişikliklerin başında geliyor.

Profesyonel modifikasyon firması SLK'da ayrıca 30 mm’lik bir alçaltma kiti de kullanmış. Daha başarılı bir yol tutuş için alçaltılan ve sertleştirilen süspansiyon sistemi dışında frenler de güçlendirilmiş. SLK’nın motor performansını artırmak içinse Brabus ECOPoverXtra güç artırım sistemi kullanılıyor. Bu sistem ‘tak çalıştır’ tasarım anlayışı sayesinde bir saatten kısa bir sürede monte edilebiliyor. İstanbul’da F355’in Maslak’taki servisinde ya da başka illerde F355’in anlaşmalı olduğu Mercedes-Benz servislerinde monte edilen Brabus ECO PoverXtra Türkiye ve tüm dünyada üç yıl yada 100 bin km garanti ile takılıyor. Bu kit SLK’da farklı motorlarda farklı güçler sunuyor. SLK 200 BlueEFFICIENCY direkt enjeksiyonlu motorda 26 bg güç ve 30 Nm  tork artışı elde ediliyor. Yeni SLK 250 BlueEFFICIENCY ise standart olarak 204 bg güce sahipken Brabus ECO PoverXtra sayesinde gücü 230 bg’ye yükseliyor. Ayrıca daha büyük bir intercooler ve Brabus wastegate valfi ile güç 240 bg’ye kadar yükseliyor. Tork ise 370 Nm seviyesine çıkıyor. Bu değişimlerle SLK 250’nin maksimum hızı 248 km/s'ye çıkıyor ve 0-100  km/s verisi de 6.2 saniyeye düşüyor. 

ÇOK OKUNANLAR