SEKTÖREL › Brisa ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı...

Brisa ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı...

01 Mayıs 2014 / 09:32 Brisa, 2014 yılının ilk çeyreğinde net karını %92’lik bir artışla 49,6 milyon TL’ye yükseltti

Brisa ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı...

Bridgestone, Lassa, Bandag ve Dayton markalarını bünyesinde barındıran Brisa, 2014 yılının ilk çeyreğinde satış gelirinin 388 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı. Şirketin dönem net karı ise 49,6 milyon TL olarak gerçekleşti.

2014 yılı ilk çeyrek sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman; “Türkiye’de 2013 Aralık ayından bu yana döviz kurunda yaşanan artış, özellikle ithal ürün ve hammadde fiyatlarının yükselmesine yol açtı. Brisa olarak yılın ilk çeyreğinde, ihracat yapan bir firma olmanın avantajını kullanmak suretiyle ihracat/iç pazar dengesini kurarak ve karlılığı optimum seviyeye çıkaran stratejileri uygulayarak döviz kurundaki artışın olumsuz etkilerini en az seviyeye indirdik. Bu gelişmeler doğrultusunda, tüm kanallardaki toplam satış gelirlerimiz %22, toplam net karımız ise %92’lik bir artış kaydetti. Yurtdışı satış gelirlerimiz geçen yılın aynı dönemine göre %51’lik artış kaydederken, Almanya, Hollanda ve Danimarka’da yeni iş ortakları ile distribütörlük anlaşmaları yaptığımızı da belirtmek isterim.”

Brisa’nın net karını 2013 yılının aynı dönemine göre %92 oranında arttırmasının büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Bayman, 2014 yılında Brisa’nın “gelecek için en iyi yolculuğu tasarlamak” vizyonu doğrultusunda, bir yandan sürdürülebilir karlı büyüme misyonuyla Türk ekonomisine ve paydaşlarımıza değer katarken, bir yandan da araç sahiplerine yenilikçi çözümler sunmaya devam edeceğini belirtti.

ÇOK OKUNANLAR