SEKTÖREL › Brisa'dan 2012 yılında dev yatırım...

Brisa'dan 2012 yılında dev yatırım...

04 Nisan 2012 / 22:53 Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, şirketin 2012 yılında 117,5 milyon dolarlık dev bir yatırıma imza atacağını açıkladı

Brisa'dan 2012 yılında dev yatırım...
Dünyanın en önemli lastik üreticilerinden biri olan Bridgestone ile Sabancı Holding’in ortak kuruluşu olan Brisa, yıllık paylaşım toplantısını 4 Nisan 2012 Çarşamba günü Hyatt Regency Otel’de gerçekleştirdi. Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman, başarılı bir 2011 yılı performansı yakaladıklarını belirttikten sonra 2012 yılında 117,5 milyon USD bütçe ile şirket tarihinin en büyük yatırımını gerçekleştireceklerinin müjdesini verdi.

Genel Müdür Bayman; “Söz konusu dev yatırım ile üretim kapasitemizde artış sağlayacak, inovatif ürün ve hizmetler geliştirmeye devam edeceğiz. Bayi ağımıza ve uzmanlaşmaya yatırım yapmaya devam ederken, erişim noktalarımızın verimliliğini de arttıracağız. Ülke ekonomimizin tüm dünyayı kendine hayran bırakan performansından feyzalarak şirketimizi ve ülkemizi global arenada çok daha güçlü temsil edeceğiz” dedi.

Brisa’nın 25. kuruluş yıldönümünün kutlanacağı 2013 yılında 800 milyon USD değerinde bir yatırım miktarına ulaşmış olacaklarını belirten Bayman, “Müşteri odaklılık, büyümemizi sürdüreceğimiz bu dönemde de Brisa’nın omurgasını oluşturan en önemli değerlerden biri olarak öne çıkacak. Operasyonlarımızın her aşamasında tüketicilerin ihtiyaçlarını dinlemeye, geri bildirimlerini göz önünde bulundurmaya ve buna göre aksiyon almaya devam edeceğiz” diyerek tüketici memnuniyetinin Brisa’nın kurum vizyonundaki önemine dikkat çekti.

Gerçekleştirilen basın toplantısında Brisa’nın net karının son 4 yılda %126 oranında arttığını hatırlatan Bayman, bu başarılı tablonun yarattığı motivasyon ile her alanda lastik sektörüne öncülük etmeyi sürdüreceklerini vurguladı. Bayman, Brisa Ailesi olarak yeni yatırımlarıyla açıkladıkları hedeflere doğru yol alırken, Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlıyor olmaktan mutluluk duyduklarını da dile getirdi.

Kriz yıllarında istihdamında azalma olmadan faaliyetlerine devam eden Brisa 2006-2011 yılları arasında %21’lik bir büyümeyle istihdam edilen kişi sayısını geçtiğimiz yıl 2.215’e yükseltti.

Brisa’nın bünyesindeki markalar
Türkiye lastik sektörünün lider markası Brisa’nın üretim tesislerinde, Bridgestone ve Lassa markalarıyla; otomobil, hafif ticari araç, otobüs/kamyon, traktör ve iş makineleri için, 600’ü aşkın çeşitte lastik üretimi gerçekleştiriliyor. Brisa, toplam hizmet kalitesini artırmak ve operasyon yelpazesini zenginleştirmek amacı ile bünyesine kattığı lastik kaplama şirketi Bandag ile özellikle kamyon ve otobüsler başta olmak üzere, filo araçları için toplam lastik maliyetlerinde %40’a varan tasarruf sağlayabilen kaplama hizmetleri de sunuyor. Brisa’nın hizmet markalarından biri olan OtoPratik ise araç sahiplerinin lastik alımı ve oto bakımı gibi çeşitli ihtiyaçlarını aynı mağazada karşılayabilmelerini sağlamak amacıyla geliştirilen bir uygulama. Ekim 2011 itibarıyla Türk lastik sektöründe bir ilke daha imza atan Brisa, Lastik.com.tr internet sitesi üzerinden adreste lastik değişimi ve lastik bakımı hizmetine başladı. Brisa’nın sektördeki tüm aktörlere değer katma misyonuyla bir kurum çatısı altında faaliyet göstermeye ihtiyaç duyan alt bayilere daha iyi hizmet sunma ve işlerini geliştirme fırsatı sunan Lastiğim mağaza sayısı da hızla artıyor.

ÇOK OKUNANLAR