GÜNDEM › Bugatti elinde kalan 40 Veyron’u satmakta sorun yaşıyor

Bugatti elinde kalan 40 Veyron’u satmakta sorun yaşıyor

16 Şubat 2014 / 22:17 40 adet Veyron'un fiyatının toplam yaklaşık 62.5 milyon euro olduğu söyleniyor

Bugatti elinde kalan 40 Veyron’u satmakta sorun yaşıyor

Bugatti’nin süper otomobili Veyron 2005 yılında tanıtılmış ve aracın üretimi toplam 300 adet ile sınırlandırılmıştı. Bu 300 adet otomobili beş yıl içerisinde başarıyla satan üretici, Veyron’un üstü açık versiyonu Grand Sport için de 150 adetlik satış hedefi koyarak bu otomobilleri üretmişti.

110 adet Veyron Grand Sport’un satışını tamamlayan Fransız üretici, elinde kalan 40 otomobil için alıcı bulmakta zorlanıyor. Toplam değeri yaklaşık 62.5 milyon euro olan bu 40 otomobilin satışı için Bugatti Dynamic Drive Experience (Dinamik Sürüş Deneyimi) adını verdiği programdan sonuç bekliyor. Amerika’da bulunan müşterilere Veyron Grand Sport’u yollarda ve kapalı bir uçak pistinde test etme imkanı sunan bu program dahilinde Bugatti her haftasonu 20-25 adet potansiyel müşteriyi ağırlıyor.

Markanın kalan 40 adet otomobili bir yıl içerisinde satmayı planladığı söylenirken Bugatti Amerika Satış Direktörü John Hill’in Bloomberg’e yaptığı “Önümüzdeki iki yıl için yeni bir duyuru beklemiyorum” açıklaması markanın yeni modeli için bir süre daha beklememiz gerektiğini gösteriyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR