› Bugatti Veyron Grand Sport L'Or Blanc

Bugatti Veyron Grand Sport L'Or Blanc

18 Temmuz 2011 / 21:26 Bugatti’nin iç ve dış tasarımında porselene yer verilen L’Or Blanc isimli aracı türünün tek örneği...

Bugatti Veyron Grand Sport L'Or Blanc
Bugatti geçtiğimiz günlerde Veyron Grand Sport L’Or Blanc modelini tanıttı. Alman porselen şirketi (KPM) ile geliştirilen otomobil soyut dış tasarımı ile büyülüyor. Bu gözalıcı Veyron, dünyada ilk defa hem karoserde hem de iç mekanda porselen parçaları kullanılan ilk otomobil olma özelliğini taşıyor.

L’Or Blanc’ın tasarım sanatını yeniden tanımladığını söyleyen KPM Tasarım Şefi Thomas Wenzel: “Porselen en sağlam maddelerden biri, fakat kalite derecesi büyük ölçüde imalat sürecinin mükemmelliğine bağlıydı. Dolguların tam olarak uymasının sağlanması gerekiyordu ve tüm bunlar bizim için zorlu bir sınav oldu. Ama üstesinden geldik ve ortaya mükemmel bir eser çıktı.”

Dünyanın ilk porselenle donatılan otomobili olan “L’Or Blanc'in zorlu sürüş koşullarında bile üstün performans göstermesi için büyük çaba harcanmiş. Otomobil porselenle kaplanmadan önce güvenlik testleri yapıldı. Bir kaza durumunda yolcuları ideal şekilde koruyabilecek niteliğe sahip olmaları bakımından kapsamlı şekilde incelendi. Dış tasarımda porselen; jant logoları, yakıt deposu kapağı ve motor kapağının yanısıra arkadaki imza niteliğindeki “EB” armasının dolgularında kullanılmış. Parlak beyaz yüzeyler, boyanın parlak görünümüyle birleştirilerek otomobilin ince bir porselen tabakasıyla kaplanmış olduğu izlenimi verilmiş.

Dünyanın en hızlı üstü açık modelinde porselen kullanmak alışılmadık bir fikir gibi geliyor yorumunu yapan Bugatti Automobiles Satış ve Pazarlama Direktörü Dr. Stefan Brungs şöyle devam etti: “Ancak işte bu, tam da Bugatti’nin temsil ettiği şey. Bir yandan en üstün kalite ve estetik özellikler için çalışırken, diğer yandan da sıra dışı fikirlerin gerçekleştirilmesi… Bu da bizim Ettore Bugatti’nin mirasını sürdürmemizi sağlıyor.”

Berlin’de görücüye çıkan Bugatti Veyron Grand Sport “L’Or Blanc,” türünün tek örneği bir çalışma. Bununla birlikte ortaklığın devam etmesi bekleniyor.

ÇOK OKUNANLAR