GÜNDEM › Bugatti'nin geleceği Rimac'a emanet

Bugatti'nin geleceği Rimac'a emanet

07 Temmuz 2021 / 00:59 Hırvat elektrikli hiper otomobil üreticisi Rimac, Bugatti markası için Porsche ile ortak şirket kuruyor

Bugatti'nin geleceği Rimac'a emanet

Porsche'nin Hırvat elektrikli hiper otomobil markası Rimac ile yaptığı iş birliği resmiyet kazandı. Yapılan anlaşma sonucunda kurulan Bugatti-Rimac adındaki yeni şirketin yüzde 55 hissesi Rimac'a, yüzde 45 hissesi ise Porsche'ye ait olacak. Rimac'ın kurucusu ve CEO'su Mate Rimac'ın kontrolünde olacağı söylenen şirket, VW Grubu bünyesindeki hiper otomobil markası Bugatti üzerine yoğunlaşacak ve elektrifikasyon teknolojileriyle bu köklü markayı geleceğe taşıyacak. Porsche'nin yüzde 28 oranında Rimac hissesine sahip olması komplike bir ortaklık yapısı ortaya çıkarıyor.

9e3c90aca7d6f746f4fa96ef7a2baec4_1.jpg

Bugatti-Rimac şirketi tamamen elektrikli modellere odaklanacak olsa da, Bugatti bir süre daha içten yanmalı motora sahip modeller sunmaya devam edecek. Bunun yanında elektriklenmiş ilk Bugatti'nin hibrit teknolojisine sahip olacağı söyleniyor. Tamamen elektrikli Bugatti'nin ise 2030 yılından önce yollarda olması planlanıyor. Bu otomobilin Rimac modelleri baz alınarak geliştirilmeyeceği açıklanıyor.

9e3c90aca7d6f746f4fa96ef7a2baec4_2.jpg

ÇOK OKUNANLAR