GÜNDEM › BYD SEAL ve DOLPHIN’e Euro NCAP’ten 5 yıldız

BYD SEAL ve DOLPHIN’e Euro NCAP’ten 5 yıldız

30 Ekim 2023 / 23:08 BYD’nin yeni modelleri SEAL ve DOLPHIN Euro NCAP güvenlik testlerinden başarıyla geçti

BYD SEAL ve DOLPHIN’e Euro NCAP’ten 5 yıldız

BYD’nin Kasım ayında Türkiye’de satışa sunulacak olan elektrikli C SUV modeli ATTO 3’ün ardından SEAL ve DOLPHIN modelleri de Euro NCAP güvenlik testlerinden beş yıldızla ödüllendirildi. BYD’nin yeni nesil elektrikli araç mimarisi e-Platform 3.0 üzerine üretilen D segmenti sedanı SEAL ve C segment hatchback modeli DOLPHIN, Euro NCAP mühendisleri tarafından yetişkin yolcu koruması, çocuk yolcu koruması, güvenlik asistanları ve yayalar gibi diğer yol kullanıcıları olmak üzere dört ana kategoride testten geçirildi. 

BYD'nin Blade Batarya teknolojisi farklı kaza senaryolarında da en üst düzeyde koruma sağlıyor. BYD e-Platform 3.0, bir çarpışma durumunda enerjinin araç tarafından nasıl emileceğini kontrol eden ve yolcu kabinine müdahaleyi minimuma indiren bir yapıya da sahip. BYD’nin gövdeyi ve Blade Bataryayı entegre eden son CTB (Cell-to-Body) teknolojisiyle sunulan modellerinin, süper spor otomobillerdeki kadar yüksek gövde dayanıklılığına sahip olduğu açıklanıyor.

Euro NCAP test sonuçlarına göre yüksek standart güvenlik donanımlarına sahip BYD SEAL yetişkin yolcu korumasında yüzde 89 ve çocuk yolcu korumasında yüzde 87, güvenlik asistanlarında yüzde 76 gibi üst düzey puanlar elde ederken, yayalar veya bisikletliler gibi diğer yol kullanıcılarına karşı yüzde 82 oranında korumasıyla öne çıktı.

71e1b7f23da263210cd5a6661421acd4_0.jpg

BYD DOLPHIN ise gelişmiş güvenlik özellikleri ve sürüş asistanlarıyla testten yüksek dereceler elde etti. Yetişkin yolcu korumasında yüzde 89 gibi etkileyici bir puan alan DOLPHIN, çocuk yolcu korumasında yüzde 87, güvenlik asistanlarında yüzde 79 ve diğer yol kullanıcıları korumasında yüzde 85’lik dereceye sahip oldu.

ÇOK OKUNANLAR