
BYD Türkiye’de ilk SEALION 7 teslimatını gerçekleştirdi
14 Kasım 2025 / 00:15 Markanın global Başkan Yardımcısı Stella Li, Türkiye’deki ilk SEALION 7’nin anahtarını bizzat teslim etti

Dünyanın en büyük yeni enerji araç üreticilerinden BYD, Türkiye’deki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Markanın tamamen elektrikli sportif D-SUV modeli BYD SEALION 7’nin ilk teslimatı, BYD Başkan Yardımcısı Stella Li ve BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun’un katılımıyla düzenlenen özel bir törende gerçekleştirildi. Böylece SEALION 7, Türkiye pazarında müşterisine ulaşan en yeni BYD modeli oldu.
5 Kasım’da Türkiye lansmanı yapılan SEALION 7’nin ilk teslimatı, markanın üst düzey yöneticilerinin katıldığı törende gerçekleştirildi. Etkinlikte, Atlantis Gri renge sahip 160 kW gücündeki arkadan itişli SEALION 7 Design versiyonu yeni sahibine teslim edildi.
BYD Başkan Yardımcısı Stella Li, Türk tüketicisinin markaya gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti vurguladı: “Türkiye, BYD için stratejik öneme sahip bir pazar. Türk kullanıcıların ihtiyaçlarına özel versiyonlar geliştiriyoruz. SEALION 7’yi de Türkiye’ye özel olarak 160 kW’lık versiyonla tanıttık. Bu modelin Türkiye’deki ilk teslimatını bizzat yapmaktan büyük gurur duyuyorum.”

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun da, markanın Türkiye’ye olan bağlılığını vurgulayarak şunları söyledi: “Sayın Stella Li’nin Türkiye ziyaretinde ilk teslimatın gerçekleştirilmesi, markamızın Türkiye pazarına verdiği önemin açık bir göstergesi. SEALION 7 lansmanından yalnızca bir hafta sonra 1.500’ün üzerinde talep aldık. Yıl sonuna kadar bu güçlü talebi karşılamak için teslimat adetlerimizi artıracağız.”
BYD SEALION 7, markanın Okyanus Serisi’nde DOLPHIN, SEAL ve SEAL U modellerinden sonra dördüncü model olarak öne çıkıyor. Türkiye’ye özel 160 kW (yaklaşık 218 HP) gücündeki arkadan itişli versiyonun yanı sıra, 390 kW (yaklaşık 530 PS) gücündeki dört çeker Excellence donanımı da satışa sunuluyor. Modelin Türkiye’ye özel versiyonu, 0–100 km/s hızlanmasını 7,8 saniyede tamamlıyor. 71,8 kWsa batarya ile 440 km WLTP menzil sunan SEALION 7, DC 150 kW hızlı şarj ile yüzde 30’dan yüzde 80’e yalnızca 20 dakikada şarj olabiliyor. AC 11 kW şarj ile tam dolum süresi ise yaklaşık 7,5 saat.
BYD SEALION 7, EURO NCAP’ten 5 yıldız alarak güvenlikte de iddiasını kanıtladı. Son dokuz yılın en yüksek çocuk güvenliği skoruna ulaşan model, gelişmiş çarpışma önleme sistemleri ve sağlam gövde yapısıyla segment standartlarını yükseltiyor.
SEALION 7, BYD’nin gelişmiş dijital altyapısını da beraberinde getiriyor. BYD Mobil Uygulaması sayesinde sürücüler araçlarının menzilini, şarj durumunu ve konumunu uzaktan takip edebiliyor; klima, direksiyon ve koltuk ısıtmasını cep telefonu üzerinden kontrol edebiliyor. Uygulamada yer alan dijital anahtar özelliği sayesinde, fiziksel anahtar taşımadan kapıları açıp kapatmak da mümkün.
Model ayrıca OTA (Over-the-Air) teknolojisiyle uzaktan yazılım güncellemeleri alabiliyor. Böylece SEALION 7 sahipleri, yeni özelliklere anında erişebiliyor ve araçlarını her zaman güncel tutabiliyor.
Tamamen elektrikli SUV segmentine güçlü bir giriş yapan BYD SEALION 7, performans, menzil ve güvenlik özellikleriyle dikkat çekiyor. BYD Türkiye, yüksek talep karşısında teslimat temposunu artırmayı hedeflerken, markanın Avrupa’daki elektrikli SUV stratejisinde Türkiye’nin önemli bir rol oynaması bekleniyor.
-
Makyajlı Peugeot 308 ikinci yarıda gelecek
Yenilenen 308, dört motor seçeneği ve güncellenen teknolojileriyle Türkiye pazarına hazırlanıyor
-
Toyota, iki yeni GR spor otomobilini tanıttı
Toyota, motor sporları deneyimiyle geliştirdiği GR GT ve GR GT3 modellerini tanıttı
-
Yeni C5 Aircross Türkiye yollarında...
Citroën’in ikinci nesil C5 Aircross modeli, 2.200.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa çıktı
-
BYD ATTO 2 iddialı bir fiyatla geldi
BYD, tamamen elektrikli B-SUV modeli ATTO 2'yi 1.529.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu
-
T10F’te 1 milyon TL’ye sıfır faiz fırsatı
Yılın son kampanyasında 1 milyon 900 bin TL’ye varan farklı kredi seçenekleri de kullanıcıları bekliyor
-
Nissan'da X-Trail ve Townstar fırsatları
Nissan Türkiye, X-Trail ve Townstar modellerini Aralık ayına özel avantajlarla sunuyor
-
TIGGO7 ve TIGGO8 İstanbul Park'ta tanıtıldı
Chery'nin makyajlı modelleri TOSFED İstanbul Park’ta gerçekleştirilen test sürüş etkinliğiyle tanıtıldı
-
Mokka GSE Şubat ayında Türkiye'de olacak
281 HP gücünde elektrikli motora sahip olan Mokka GSE, 0’dan 100 km/s hıza 5,9 saniyede ulaşıyor
-
Škoda Elroq 100 bin üretim adedini geçti
Skoda'nın Mladá Boleslav tesisinde üretilen 100 bininci Elroq, Mamba Green renginde bir Elroq RS oldu
-
ALJ Türkiye, ağaçlandırma seferberliğinin ilk adımını İzmir’de attı
Satılan her araç için 10 fidan dikilmesini içeren kampanya kapsamında İzmir Buca’da 310 bin fidan toprakla buluştu















FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS