KONSEPT › C5 Aircross'un geleceği Paris'te tanıtıldı

C5 Aircross'un geleceği Paris'te tanıtıldı

15 Ekim 2024 / 16:55 Citroen, gelecek nesil C5 Aircross hakkındaki ipuçlarını Paris Otomobil Fuarı'nda gözler önüne serdi

C5 Aircross'un geleceği Paris'te tanıtıldı

Citroën, Paris Otomobil Fuarı’nda C5 Aircross Concept ile markanın gelecek vizyonunu gözler önüne serdi. Çok enerjili yapıyı destekleyen STLA Medium platformunda yükselen yeni C5 Aircross Concept, çok sayıda yeni tasarım detayıyla hem Citroën’in hem de markanın C-SUV segmentindeki başarılı modeli C5 Aircross’un geleceğine dair yakından bir bakış sunuyor.

Gergin tasarım çizgilerinin verimlilik ile buluştuğu konseptin STLA Medium platformu, içten yanmalı, tam elektrikli ve hibrit güç seçeneklerini destekliyor. Konseptin tasarımı, yeni marka kimliğini ve modern bir tarzı vurgularken, sadeliğe odaklanmasıyla öne çıkıyor. Yeni logoyu içerecek şekilde dikey olarak şekillendirilen ön cephe, güçlü marka vizyonunu ifade ediyor. 4,65 metre uzunluğunda bir gövdeye sahip olan C5 Aircross konseptinin kabin içinde bolca alan sunduğu açıklanıyor. 

eb170a5421a104d7487be7c69760ec36_2.jpg

Önde, markanın en güncel modellerinin ortak özelliği olan yeni üç noktalı ışık imzası, keskin bir görüntü oluşturan ve otomobilin genişlik algısını güçlendiren ince segmentlere ayrılıyor. Bu oluşum, otomobile modern, teknolojik ve karakteristik bir tarz kazandırıyor. Çamurlukların ve kaputun akıcı ve kaslı tasarım dili, ızgara ve farların teknik yönleriyle kontrast oluşturuyor. Ön tarafta hafifçe alçak burun ve eğimli motor kaputuyla hava girişini kolaylaştıran daha akıcı ve yalın bir yüz hakim olması ayrıca dikkat çekiyor.

Bagaj kapağındaki siyah şerit daha yukarıda konumlandırılarak aracın arka cephesine daha olgun ve daha geniş bir görünüme sahip oluyor. Tasarımcılar, 3 noktalı ışık imzasının ruhunu prensip olarak korurken, bunu modele bağlı olarak yeniden yorumladılar. İki ışık noktası gövdenin yan kaplamasından ayrılarak aracın yan tarafında süzülen iki yüzgeç gibi görünüyor. Citroën Light Wings adı verilen bu yapı, aydınlatma amacına ek olarak, hava akışını yönlendirerek aracın bu alanındaki aerodinamiğini geliştiriyor.

Avrupa'daki Citroën ürün gamı, pazarın farklı segmentleri için oluşturulan modern platformlara dayanıyor. Yeni C3 ve C3 Aircross, Avrupa standartlarına uyarlanan ve bu segmentteki müşterilerin beklentilerini karşılayabilecek sürüş yardımcıları ve bağlantı özellikleriyle donatılan Akıllı Otomobil platformunu ilk kez kullanıyor. C5 Aircross Concept ise Citroën tarafından ilk kez kullanılan yeni STLA-Medium platformuna dayanan bir SUV konsept çalışması olarak öne çıkıyor. Bu platform kullanıcıların bazı sürüş yardımcılarından ve ileri teknoloji bağlantı ve bilgi-eğlence arayüzünden yararlanmalarını sağlıyor. Ayrıca boyut açısından da büyük esneklik sunması, onu mühendisler ve tasarımcılar için ideal hale getiriyor. Uzun aks mesafesi ile C5 Aircross Concept, beş kişi için geniş bir yaşama alanı sunacak boyutlara sahip. 

ÇOK OKUNANLAR