GÜNDEM › Caravelle’le lüks yolculuklar!

Caravelle’le lüks yolculuklar!

19 Kasım 2013 / 08:29 Volkswagen Caravelle ile lüks segmenti tehdit ediyor...

Caravelle’le lüks yolculuklar!

Volkswagen Caravelle, standart özelliklerinin yanısıra, bu sınıfta en çok tercih edilen elektrikli kapı özelliği gibi birçok donanımı isteğe bağlı olarak sunuyor.

Volkswagen teknolojisinin bir simgesi olan Caravelle, geniş aileler, iş adamları, turizm ve servis taşımacılığı başta olmak üzere çok geniş yelpazede kullanılabiliyor. BlueMotion teknolojisi seçeneğiyle de satın alınabilen Caravelle, Trendline ve Comfortline olmak üzere 2 farklı donanım seviyesine sahip.

Yeni nesil TDI motoruyla yüzde 20’ye varan yakıt tasarrufu sağlayan Caravelle’in Trendline modelinde 100km’de ortalama 0.4 litre daha az yakıt tüketimi mümkün.

Volkswagen Caravelle sunduğu konfor öğeleriyle; standart olarak sunulan klima sistemlerinin hem sürücü, hem de yolcu bölümünden üfleme özelliği sayesinde, yolcu bölümünde de etkin iklimlendirme sağlanıyor. Arka tavana entegre klima modülü sayesinde, yolcu bölümünden de klima ayarları yapılabiliyor.

Entegre antenli, elektrik kumandalı, ısıtmalı ve katlanabilir gövde rengi yan aynalar, Caravelle’deki konfor ekipmanlarından. Caravelle Comfortline modelinde otomatik sağ kayar kapı standart olarak sunulurken, hem uzaktan kumandayla, hem de ön panel üzerinden kumanda edilebiliyor. Ayrıca, kapı koluna dokunarak da kapının otomatik olarak açılıp kapanması sağlanabiliyor.

Trendline ve Comfortline modellerinde standart olarak bulunan otomatik yanan farlar, yağmur sensörü ve otomatik kararan iç dikiz aynası özellikleri Caravelle’e sürüş kolaylığı sağlıyor.

Caravelle’de ayrıca,  geniş bagaj bölmesi, tümü sökülebilen veya katlanabilen üçlü arka koltuklar sayesinde 6.7 m3’e kadar yükleme hacmi sunarak, kullanıcısı için en ideal çözümleri de sağlıyor.

Sınıfında sadece Caravelle’de bulunan servotronik yani hıza duyarlı direksiyon ile yüksek hızlarda daha güvenli, düşük hızlarda da daha konforlu bir kullanım getiriyor. Caravelle'in tüm modellerinde hız sabitleyici de standart.

Volkswagen teknolojisiyle üretilen 102PS, 115PS, 140 PS ve 180 PS Caravelle motorlarında, aracın performans ve çekişini artıran değişken geometrili turbo (VTG) ve intercooler sistemi standart. Yüksek güç ve tork değerlerine rağmen, son derece tutumlu olan TDI motorlar, Caravelle’e güç ve verimlilik sağlıyor.

Model ailesinin en güçlü motor seçeneğini oluşturan ve yeni BİTDI teknolojisiyle sunulan çift turboşarjlı 180BG’lik motor, 1500-2000 d/dak aralığında 400 Nm'lik tork üreterek sportif sürüş ayrıcalığı yaşatırken 0 km/h'den 100km/h'ye sadece 11.3 saniyede ulaşabiliyor.

Comfortline donanım seviyesinde isteğe bağlı olarak 7 ileri DSG şanzımanla birlikte alınabilen Caravelle’i en yakın rakiplerinden ayıran birçok özellik bulunuyor. Önden çekişi sayesinde, arkadan çekişli rakiplerine göre daha iyi bir yol tutuşu sağlarken, sürüşe duyarlı ön sis farı, viraj dengeleme sistemi ESP, çekişi artıran elektronik diferansiyel kilidi, aracın öne yığılmasını engelleyen EBC, yüke duyarlı devrilme kontrolü ARP, yağmurda fren desteği gibi sistemleri ile daha güvenli bir yolculuk sağlanıyor. Ayrıca sadece Caravelle’e özel 7 ileri DSG otomatik vites seçeneği ve 4 adet Isofix çocuk koltuğu bağlantı noktası da hem sürücü ve hem de minik yolcular için daha konforlu bir yolculuk vadediyor.

Caravelle’de standart olarak sunulan güvenlik özellikleri her koşulda güvenli yolculuk etme olanağı tanıyor. ESP (Viraj Dengeleme Sistemi), ABS (Kilitlenmeyi Önleyici Fren Sistemi), sürücü ve yolcu hava yastıkları, ASR (Anti Patinaj Sistemi), EBC (Motor Fren Kontrol Sistemi), EDL (Elektronik Diferansiyel Kilidi), ön ve arka viraj denge çubukları, dört tekerlekten bağımsız süspansiyon, BAS (Fren Yardımcısı), EBD (Elektronik Fren Güç Dağılımı), ARP (Yüke Duyarlı Devrilme Koruması), Prefill (Frenleme Hazırlığı), FBS (Frenleme Desteği), Yağmurda Fren Desteği, Hillholder (Yokuş Yukarı Kalkış Yardımı), ani frenlemelerde otomatik yanan dörtlü flaşörler ve çarpışma anında katlanabilen teleskopik direksiyon kolonunun standart olarak sunulduğu Caravelle ile tüm yolculuklar çok güvenli.

eb0b2b1414943d255cde428ba14ea5f8_1.jpgeb0b2b1414943d255cde428ba14ea5f8_0.jpg

ÇOK OKUNANLAR