SEKTÖREL › Chery Türkiye'den yeni model hazırlığı

Chery Türkiye'den yeni model hazırlığı

24 Haziran 2024 / 01:12 Chery, amiral gemisi sedan modeli ARRIZO 8 PHEV’i Türkiye’de tanıtmaya hazırlanıyor

Chery Türkiye'den yeni model hazırlığı

Chery, Türkiye'deki model gamına yeni bir otomobil eklemeye hazırlanıyor. Ancak bu seferki model bir SUV değil, şık bir sedan olacak. Lüks sınıf müşterilerine hitap etmek üzere tasarlandığı açıklanan ARRIZO 8 PHEV, ismini aldığı suyun zarif estetiğini en ileri teknolojiyle kusursuz bir şekilde birleştirerek benzersiz bir sürüş deneyimi vadediyor.

ARRIZO 8 PHEV, İspanyolca “damlacık”, “dalgalanma” ve “dalga” anlamına gelen “RIZO” kelimesinden esinlenerek “Su Parıltısı” temasını benimsiyor. ARRIZO 8 PHEV, özellikle önde başlayan ve pürüzsüz bir şekilde arkaya doğru akarak ritmik bir hareket hissi yaratan tavan çizgisiyle son derece akıcı ve aerodinamik bir tasarım ortaya koyuyor. Diğer taraftan aracın yan profili, aerodinamiği tasarımla bütünleştirerek düşük sürtünme ve enerji verimliliğini dengeliyor. 

ARRIZO 8 PHEV, sofistike tasarımını dikkat çekici bir şekilde gözler önüne seriyor. Kendine özgü dış tasarımıyla bu otomobil, ailenin zarif estetiğini dinamizm ile kusursuz bir şekilde bütünleştirerek dikkat çeken benzersiz bir tarz ortaya koyuyor. Gerek iç, gerekse de dış tasarımda her bir ayrıntısı büyük bir özenle şekillendirilen ARRIZO 8 PHEV, üst sınıf araçlara özel lüks yansıtan, kusursuz, rafine ve yenilikçi tarzıyla büyük beğeni topluyor. 

23011cddc86a7718f5c824d0827cb88e_0.jpg

ARRIZO 8'de yer alan yüzde 44,5'in üzerinde termal verimliliği ile sektörün en iyi değerine ulaşan PHEV teknolojisi; 1.5 litrelik turbo motor ve iki adet elektromotor olmak üzere üç motordan oluşan şarj edilebilir hibrit sistem, 9 çalışma modu ve 11 vites kombinasyonuna sahip. Infinite Super Electric Hybrid DHT teknolojisiyle donatılan 5’inci nesil hibrit sistem için özel olarak optimize edilen motor, performansıyla da öne çıkıyor. Motor, 115 KW maksimum güç ve 220 Nm maksimum tork üretiyor. Gelişmiş hibrit sistem, tamamen elektrikli sürüş hissi sağlıyor ve dört sürüş modu ile elektrikli araçlara benzer bir deneyim sunuyor. Tahrik motoru 150 KW maksimum güç üretip yüzde 98,5 EV mekanik verimliliği ile geniş bir menzil sunarken, yüksek verimlilik ve enerji tasarrufu sağlıyor. Bu teknolojilerle donatılan ARRIZO 8 PHEV, 100 kilometrenin üzerinde tamamen elektrikli sürüş menzili sunuyor. Araç, 1400 kilometrenin üzerindeki toplam menziliyle de sınıfının en iyi değerine imza atıyor. Sistemin verimli yapısı, ARRIZO 8 PHEV’in şarj sürecinde de kendini belli ediyor. Aracın bataryası, yüzde 30’dan yüzde 80'e sadece 19 dakikada (25 santigrat derecenin altında) şarj oluyor. Chery ARRIZO 8 PHEV, WLTC normuna göre 100 kilometrede sadece 4,2 litre tüketim değerine ulaşarak, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı tarafından açıklanan 60 hibrit model arasında 100 kilometrede 4,6 litrelik karma yakıt tüketimiyle en iyi değeri de elde etmeyi başardı.

Chery Foto Galeri Tüm Chery Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR