SEKTÖREL › Chery'den 2023 APEAL'de çifte zafer!

Chery'den 2023 APEAL'de çifte zafer!

03 Eylül 2023 / 18:20 Chery, J.D. Power 2023 APEAL’da TIGGO 7 ve TIGGO 8 modelleriyle çifte birincilik kazandı

Chery'den 2023 APEAL'de çifte zafer!

Chery, J.D. Power’ın “Çin’in Otomotiv Performansı, Uygulama ve Düzen Araştırması” APEAL 2023’te çift birincilik kazandı. Çin’de üst üste 21 yıldır yüksek güvenilirlikle takip edilen, bağımsızlığıyla nam salan, çok sayıda kullanıcının ürünlerle ilgili fikirlerini kapsayan ve açıklandığında tüketicilerin yeni bir otomobil satın alma kararında etkili olan APEAL, Chery TIGGO 7’yi “Orta Boy Ekonomik SUV Segmenti”nde, TIGGO 8’i de “Orta Boy SUV Segmenti”nde birinci seçti. J.D. Power’ın Haziran 2022 ile Mart 2023 tarihleri arasında yeni araç satın alan 35.155 geleneksel yakıtlı araç sahibinin değerlendirmesine dayanan APEAL kapsamında çifte birinciliğe ulaşan Chery, ürün kalitesi ve satış liderliğini bu ödülle taçlandırdı. 

ce4501ea792993fd884537ab5f78db7d_0.jpg

Araştırma ve değerlendirmelerinde bağımsızlığı ve tarafsızlığıyla tanınan J.D. Power, bu sebeple tüketicilerin gözünde yüksek güvenilirliğe sahip. J.D. Power, Çin pazarına girdiği günden bu yana her yıl, IQS, APEAL, VDS, SSI ve CSI gibi Çin otomotiv endüstrisine yönelik kapsamlı ve etkili birçok güvenilir araştırma raporu yayınlıyor. Bu raporlar, tüketicilerin otomobil seçimi ve satın alımı açısından referans değeri taşıyor.

J.D. Power’ın Haziran 2022 ile Mart 2023 arasında yeni araç satın alan 35.155 geleneksel yakıtlı araç sahibinin değerlendirmesine dayanan APEAL’i (Çin Otomotiv Performansı, Uygulama ve Düzen Araştırması), 21 yıldır yayınlıyor. Rapor, 48 markanın 230 modelini kapsıyor. Veri toplama işlemi, Aralık 2022 ile Mayıs 2023 arasında Çin’in 81 büyük şehrinde gerçekleştirildi. Araştırma, fosil yakıtlı araç sahiplerinin yeni bir otomobilin farklı yönleriyle çekiciliğine yönelik duygularını ve memnuniyetini ölçüyor. Ayrıca 10 araç kategorisinde 37 unsuru da içeriyor: Görünüm, ayar ve çalıştırma, binme/inme, gövde içi, araç performansı, sürüş deneyimi, güvenlik hissi, araç içi bilgi-eğlence sistemi, sürüş konforu ve yakıt ekonomisi. 

Bu rapor aynı zamanda yeni otomobil alıcılarını heyecanlandıran ve sevindiren araç unsurlarını da ortaya koyuyor; otomobil üreticilerinin çekici araçlar tasarlaması ve geliştirmesi için önemli bir temel oluşturuyor. Çin, fosil yakıtlı araç sektörünün genel çekicilik endeksi 2023 yılında 738 puan (1.000 puan üzerinden) olup, 2022 yılına göre 8 puanlık bir artışla son 4 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Araştırma, tüketicilerin otomobil satın alma kararlarında, otomobil ürünlerinin çekiciliğinin öneminin her geçen yıl arttığını ortaya koyuyor. Ürün tasarımı, artan oranda araç değiştiren alıcıların satın alma davranışlarının yüzde 37’sini, ilk kez satın alanların ve diğer alıcıların ise yüzde 33’ünü etkiliyor. Ürünün çekiciliği aynı zamanda “ağızdan ağıza-kulaktan kulağa” tavsiye yoluyla da oldukça pozitif bir korelasyona sahip. “Cazibe Endeksi” puanı ne kadar yüksek olursa, kullanıcının ürünü tavsiye etme isteği de o kadar güçlü oluyor.

 

 

Chery Foto Galeri Tüm Chery Foto Galerileri
ÇOK OKUNANLAR