GÜNDEM › Çinli BYD 1 milyar dolar yatırımla geliyor

Çinli BYD 1 milyar dolar yatırımla geliyor

09 Temmuz 2024 / 12:55 BYD ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında 1 milyar dolarlık yatırım anlaşması imzalandı

Çinli BYD 1 milyar dolar yatırımla geliyor

Geçtiğimiz yıl Atto3 modeliyle Türkiye pazarına giriş yapan, ardından ise Seal U-DMi modelini ülkemizde satışa sunan Çinli otomotiv devi BYD, Türkiye'de üretim yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda BYD ile Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında bir yatırım anlaşması imzalandı. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenen imza törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu katıldı.

BYD’nin Türkiye’de 1 milyar dolara varan yatırımla, yıllık 150 bin araç üretim kapasiteli bir fabrika ve Ar-Ge merkezi kuracağı bildirildi. 2026 yılının sonunda üretime başlaması planlanan tesiste 5 bin kişiye kadar istihdam sağlanması planlanıyor. 

BYD tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye'nin gelişen teknoloji ekosistemi, güçlü tedarikçi tabanı, olağanüstü konumu ve nitelikli iş gücü gibi sahip olduğu eşsiz avantajlar sayesinde, BYD'nin bu yeni üretim tesisine yaptığı yatırım, markanın yerel üretim yeteneklerini daha da geliştirmekte ve lojistik verimliliği artıracaktır. Bölgede yeni enerji araçlarına yönelik artan talebi karşılayarak Avrupa'daki tüketicilere ulaşmayı hedefliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Bloomberg HT

ÇOK OKUNANLAR