SEKTÖREL › Çinli müşterilerimiz daha genç !

Çinli müşterilerimiz daha genç !

09 Kasım 2013 / 12:16 Rolls Royce'dan yapılan açıklamaya göre Çinli Rolls Royce sahipleri Avrupalı ve Amerikalı kullanıcılara göre daha gençler...

Çinli müşterilerimiz daha genç !

Çinli Rolls Royce sahiplerinin Avrupalı ve Amerikalı kullanıcılara göre daha genç oldukları Rolls Royce markası tarafından açıklandı. Dünya üzerinde Rolls Royce kullanan kullanıcıların yaş ortalamalarına bakıldığında 60 65 arası bir rakam elde edilirken Çin'de bu sayı 40 45'e kadar düşüyor.

Çin'in sahip olduğu bu durum Rusya'da da aynı... Rus Rolls Royce kullanıcıları da Çinliler gibi genç. Rusyalı ve Çinli Rolls Royce sahipleri daha çok Phantoms ve Ghosts modellerini tercih ediyorlar.

Schwarzenbauer  konu ile ilgili bu şekilde bir açıklamada bulundu ve durumu özetledi,"Eğer Avrupa'ya bakarsanız, Rolls Royce müşterileri otomobillerini arka planda saklarlar. Bazı otomobil kolleksiyoncuları haricinde tabi ki. Ama Rusya ve Çin'de bu durum çok farklı. Ruslar ve Çinli zenginler otomobillerini ön planda tutmayı seviyorlar ve neye sahip olduklarını herkese göstermek istiyorlar" dedi.

Amerika'da ise durum çok daha karmaşık. Kimi müşteriler otomobillerini ön planda tutuyor kimileri ise otomobillerini gizliyorlar.Schwarzenbauer Amerika'lı kullanıcıları için,"Amerikan toplumunun değiştiğini görüyorum. İnsanlar bu tarz lüks eşyalar ile yaptığı gösterişlerde biraz daha dikkatli" dedi.

BMW markasından yapılan açıklamaya göre Rolls Royce ilk üç çeyrekte 2300 adet otomobil sattı. Bu satışların büyük çoğunluğu Asya ve Orta Doğu'da gerçekleşti.

ÇOK OKUNANLAR