YENİ MODELLER › Citroen, C6’yı Çin için hayata döndürdü

Citroen, C6’yı Çin için hayata döndürdü

02 Mayıs 2016 / 22:36 Fransız üretici, C6 armasını Çin pazarına sunacağı yeni modelinde kullanıyor

Citroen, C6’yı Çin için hayata döndürdü

Citroen, 19 Aralık 2012 tarihinde C6 modelinin üretimine son vermişti, ancak markanın Pekin Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkarttığı yeni modeli, söz konusu otomobilin hayata döndüğünü gözler önüne seriyor. Aslında Çin pazarına hitap eden Dongfeng Fengshen A9 modelinin Citroen versiyonu olarak betimlenebilecek olan yeni, temelini paylaştığı modelden daha farklı bir dış tasarıma ve daha lüks bir kabine sahip olduğu gözlemleniyor.

PSA Grubu’nun EMP2 platformu üzerinde yer alan otomobilin beş metreden daha uzun gövdeye sahip olduğu açıklanırken, otomobilin aks aralığının 2.9 metre olduğunun altı çiziliyor. Citroen’in diğer modelleri ile kıyaslandığında daha geleneksel bir tasarıma sahip olan yeni modelin iç mekanında ise tamamen dijital gösterge paneli, dokunmatik ekrana sahip infotainment sistemi, deri döşemeler ve ahşap detaylar dikkat çekiyor.

Citroen, otomobilin sahip olduğu motor-şanzıman ikilisini henüz açıklamış değil, ancak markanın sadece Çin pazarına sunacağı amiral gemisinin 6-ileri otomatik şanzıman ile eşlenmiş olan 204 bg güç ve 280 Nm tork üreten 1.8-litre turbo benzinli motora sahip olacağı tahmin ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR