KONSEPT › Citroen, Cactus M konsepti ile geçmişine göz kırpıyor

Citroen, Cactus M konsepti ile geçmişine göz kırpıyor

04 Eylül 2015 / 12:34 Fransız üreticinin yeni konsept otomobili, markanın Méhari modelinden ilham alınarak geliştirilmiş

Citroen, Cactus M konsepti ile geçmişine göz kırpıyor

Citroen, yeni konsept otomobili Cactus M’in üzerindeki örtüyü kaldırdı. Markanın kült modeli 2CV’nın Méhari versiyonundan ilham alınarak tasarlanan konsept otomobilin temelinde ise C4 Cactus yer alıyor. Yeni bir ön cama, hafif plastik kapılara sahip elden geçirilmiş bir gövdeye ve surf tahtalarının ve wakeboard’ların konseptin üstüne yerleştirilebilmesini sağlayan bir “tavan uzatmasına” sahip olan konsept otomobil ayrıca otomobilin üstünü kapatmadığı zamanlarda çadır olarak da kullanılabilen şişirilebilir bir tavanı da bünyesinde barındırıyor.

Konsept otomobilin iç mekanı standart C4 Cactus’ten izler taşırken, otomobilin koltuklarında kullanılan neopren döşemeler su geçirmiyor. Ayrıca otomobilin zemininde yer alan drenaj delikleri sayesinde iç mekan hortumla temizlenebiliyor.

Citroen, Cactus M’in performans detaylarını açıklamamış olsa bile, konseptin farklı zeminlerde optimum çekişe sahip olması için Grip Control sistemi ile donatıldığını söylüyor. Fransız üreticinin yeni konsept otomobili Frankfurt Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR