SEKTÖREL › Citroen e-C4 benzinli fiyatına geldi

Citroen e-C4 benzinli fiyatına geldi

16 Ekim 2022 / 16:00 Citroen, tamamen elektrikli e-C4'ü 786 bin TL'lik iddialı bir lansman fiyatıyla satışa sundu

Citroen e-C4 benzinli fiyatına geldi

Citroën Türkiye,  ë-C4'ü Türkiye pazarına sundu. C4 modelinin tamamen elektrikli versiyonu olan ë-C4’ü, otomobilin benzinli 1.2 PureTech 130 bg Shine Bold EAT8 versiyonuya ile aynı bedelle, 786.000 TL’lik lansman fiyatıyla Türkiye’de satmaya başlayan marka, ayrıca ë-C4 satın alan müşterilerine, lansmana özel olarak duvar tipi şarj cihazı (Wallbox) ve E-Şarj noktalarında 1 yıl boyunca ücretsiz şarj hediye ediyor.

fe74a6227c7db70eb2752c11eba4ad16_4.jpg

100 kW (136 bg) gücünde elektrikli motora sahip olan ë-C4, 50 kWh kapasiteli bir bataryayla donatılmış. Otomobil verimli lityum-ion bataryasını 100 kW DC hızlı şarj desteğiyle birleştirerek optimum şarj süreleri sunmayı başarıyor. Bu sayede sadece 30 dakika gibi kısa bir sürede batarya %80’e kadar şarj edilebiliyor. Wallbox ile şarj süresi 7 saat 30 dakika olarak açıklanırken, standart ev tipi priz kullanıldığında ise şarj 24 saatten fazla sürüyor. Güçlendirilmiş ev tipi priz ise süreyi 15 saate düşürüyor.

Citroen ë-C4’ün çoğu kullanıcının günlük kullanımını; sessiz, sarsıntısız, dinamik ve CO2 içermeyen bir sürüşle karşıladığı açıklanıyor. 50 kWh kapasiteli batarya, günlük kullanımda ofiste ve evde geleneksel bir priz veya duvar tipi şarj cihazı (Wallbox) aracılığıyla şarj edilebiliyor. 350 km (WLTP döngüsü) menzili sayesinde bataryayı her gün şarj etmeye gerek kalmıyor. 

fe74a6227c7db70eb2752c11eba4ad16_2.jpg

VERİMLİ BİR ISI POMPASINA SAHİP
İçten yanmalı motorlu araçlarda kabin içi ısıtma, motordan çıkan egzoz gazının sıcaklığından faydalanılarak sağlanıyor. Elektrikli araçlarda içten yanmalı bir motor olmadığı için kabin iç sıcaklığının ayarlanması amacıyla kullanılabilecek bir egzoz gazı oluşmuyor. Bu sebeple kabin iklimlendirmesi için direkt olarak bataryada depolanan elektrik kullanıldığında ise menzil olumsuz etkileniyor. Elektrikli araçlardaki bu durumu engellemek amacıyla ısı pompası kullanılıyor. Isı pompası sayesinde, kabin içi iklimlendirme amacıyla bataryada depolanan elektrik kullanılmıyor, bunun yerine dış havanın basınç değeri değiştirilerek sıcaklığı arttırılıyor veya azaltılıyor. Sıcaklığı değiştirilen dış hava, kabin içindeki havayı ısıtmak veya soğutmak amacıyla da kullanılabiliyor. Kullanıcılarına maksimum menzil sunmayı hedefleyen ë-C4’te yüksek verimli ısı pompası standart olarak bulunuyor.

fe74a6227c7db70eb2752c11eba4ad16_3.jpg

Markanın elektrikli mobilite hamlesini Ami modeli ile başlattıklarını hatırlatan Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, kompakt sınıftaki yeni modelleriyle ilgili; “Bir yandan perakende satışlarımıza başlarken diğer yandan filo müşterilerimizden gelen ilk Citroën ë-C4 siparişlerini teslim ederek elektrikli araçlar pazarına hızlı bir giriş yaptık. Citroën ë-C4’ün elektrikli otomobil pazarında öncü marka olma vizyonumuzu destekleyen önemli bir model olacağına inanıyoruz. Benzinli C4 ile aynı satış fiyatıyla Türkiye pazarına iddialı biçimde sunduğumuz Citroën ë-C4 için lansman dönemine özel, elektrikli otomobil kullanmayı teşvik edici satın alma ve kullanım imkanları da sunuyoruz. Bunlardan ilki 7,4 kw’lik duvar tipi şarj cihazı (Wallbox) hediyemiz olacak. Keşif ve kurum işlemleri E-Şarj tarafından ücretsiz gerçekleştirilecek olan bu şarj ünitesi sayesinde eviniz ya da işyerinizde aracınız park halindeyken Citroën ë-C4’ünüzü kolaylıkla şarj edebileceksiniz. Lansman döneminde satın alınan Citroën ë-C4 modeli için ayrıca tüm Türkiye’deki E-Şarj noktalarında geçerli, 1 yıllık ücretsiz enerji de hediye ediyoruz. Yılda ortalama 15.000 km yapan bir müşterinin ihtiyacını karşılayacak şekilde 20.000 TL değerindeki bu hediyeyi müşterilerimizin kartlarına tanımlıyoruz” dedi. 

ÇOK OKUNANLAR