YENİ MODELLER › Citroen E-MEHARI baharda Avrupa yollarında...

Citroen E-MEHARI baharda Avrupa yollarında...

07 Aralık 2015 / 22:58 Fransız üretici yeni tamamen elektrikli modelinin üzerindeki örtüyü kaldırdı

Citroen E-MEHARI baharda Avrupa yollarında...

Citroen, yeni modeli E-MEHARI’nin tanıtımını gerçekleştirdi. Ön gösterimi geçtiğimiz aylarda tanıtılan Cactus M konsepti ile yapılan yeni model, Citroen-Bollore Group ortaklığı tarafından üretilecek. Üstü açık Bollore Bluesummer temel alınarak geliştirilen yeni otomobil, Cactus’ü andıran ön tasarımı, plastik gövde kaplamaları ve tanıdık alaşım jantları ile bir Citroen olduğunu açıkça dışa vuruyor. Dört koltuklu üstü açık otomobil ayrıca ısı ile şekillendirilmiş plastik gövdesi ve çıkarılabilir tavanı ile dikkat çekiyor.

Citroen otomobilin iç mekanı ile ilgili fazla açıklama yapmıyor, ancak iç mekan bej veya turuncu döşemeler ile birlikte sunuluyor. Gücünü 30 kWh’lik bir batarya ve 68 bg’lik elektrikli motordan alan otomobil maksiumum 110 km/s hıza ulaşabiliyor ve tek bir şarja 200 km’ye kadar yol kat edebiliyor. Batarya bittiğinde ise yeniden doldurulması 16A’lık bir soket ile sekiz saat, 10A’lık bir soket ile ise 13 saat sürüyor.

Fransa’da yer alan PSA Peugeot Citroen fabrikasında üretilecek olan Citroen E-MEHARI Avrupa'da önümüzdeki baharda satışa çıkacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR