MOTORSPORLARI › Citroen gizli bir Formula E testi yaptı

Citroen gizli bir Formula E testi yaptı

29 Mayıs 2015 / 22:38 Fransız üreticinin Virgin Racing ile güçlerini birleştirerek Formula E’ye katılacağı iddia ediliyor

Citroen gizli bir Formula E testi yaptı

Motorsport.com Citroen geçtiğimiz günlerde gizli bir Formula E testi gerçekleştirdiğini iddia ediyor. Sitede yer alan haberde Fransız üreticinin gelecek yıl şampiyonaya katılacağı söylenirken, testin 11 Mayıs’ta Val D’Or’da yer alan test merkezinde gerçekleştirildiği ve Citroen Racing takımında yer alan bir sürücünün de testte yer aldığı iddiası yer alıyor. Her ne kadar CVT şanzıman şu anda Formula E’de yasak olsa bile, bazı takımların bu yasağı kaldırmak için organizatörlere baskı yaptığı söylenirken, Fransız üreticinin testte tek vitesli veya sarsıntısız geçişlere sahip bir şanzımana yer verdiği iddiası bu söylentileri güçlendirdi.

Her ne kadar testte Virgin Racing ekibinden kimsenin yer alıp almadığı bilinmiyor olsa bile, Citroen’in 2016 sezonunda Virgin Racing ile güçlerini birleştirerek DS markası ile şampiyonada yer alacağı iddia ediliyor. Konu ile ilgili resmi açıklamanın ise 27 Haziran’da Londra ePrix’inde yapılması bekleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR