SEKTÖREL › Citroen salgın döneminde pazar payını artırdı

Citroen salgın döneminde pazar payını artırdı

11 Mayıs 2020 / 11:07 Citroen, ilk dört aydaki satış adetleriyle geçen yılın aynı dönemine göre altı sıra atlamayı başardı

Citroen salgın döneminde pazar payını artırdı

Citroën, 2019 yılında gerçekleştirdiği yeni model lansmanları ile başlattığı yükseliş trendini 2020 yılında da sürdürüyor. İlk dört ayda toplamda 5.815 adet satış gerçekleştiren marka, %3.85 pazar payına ulaştı. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre markalar sıralamasında altı sıra birden atlayan Citroën, 10. sıraya yükselerek başarısını perçinledi. Citroën, bu başarıyı C5 Aircross SUV, C3 Aircross SUV ve C3 modelleriyle yakaladı.

C5 Aircross, Nisan ayında 703 adet satış ile %15 pazar payı elde ederek segmentinde ikinci sırada yer aldı. Tanıtıldığı günden itibaren müşterilerin yoğun ilgi gösterdiği Citroën C5 Aircross, yılın ilk dört ayında ise 2.611 satış ve %11.4 segment payı elde ederek başarısını sürdürdü. C5 Aircross markanın Türkiye’de en çok satan modeli olarak da dikkat çekiyor.

Sıradışı tasarımı ve zengin kişiselleştirme seçeneklerine sahip olan Citroën C3, Nisan ayında harika bir yükseliş göstererek 503 adet satış gerçekleştirdi ve %13,5 pazar payı ile segmentinde üçüncü sırada yer aldı. Citroën’in başarılı ürün gamının bir diğer modeli olan C3 Aircross ise Nisan ayında segmentinde %5,5 pazar payı elde ederek en çok satan dördüncü model olmayı başardı.

ÇOK OKUNANLAR