KONSEPT › Citroen Tubik Concept

Citroen Tubik Concept

12 Eylül 2011 / 15:18 Citroen'in dokuz kişilik konsept otomobili, renkli, eğlenceli ve modüler kabin özellikleriyle öne çıkıyor

Citroen Tubik Concept
Citroen, uzun yolculukları eğlenceli, konforlu ve hızlı kılacak yepyeni bir konsept yarattı. Modüler iç mekanı, tutumlu özellikleri ve eğlenceli detaylarıyla ön plana çıkan Citroen Tubik, adından da anlaşılacağı üzere 1930'ların sonunda üretilen ve 'TUB' adıyla anılan ünlü H modelinden ilham alıyor.Tubik'in gövdesi markanın güncel modelleriyle yakınlık gösterse de 34 yıl boyunca yarım milyon adet satmış Citroen Type H'ye göndermelerde bulunuyor.

Gövdesi 4.80 metre uzunluk, 2.08 metre genişlik ve 2.05 metre yükseklik değerlerine sahip olan konsept, 9 yolcuya yetecek büyüklükte bir yaşam alanı sunuyor. Martı kanadı şeklinde açılan yan kapı sayesinde iniş binişlerin çok kolay olduğu otomobilde sürücü parmak izi tanıma teknolojisine yer verilmiş. Siyah grenli deri koltuğuna yerleşen sürücü, parmak izi tanıma sistemiyle kimlik kontrolünden geçiyor. Yol alacağı güzergâhla ilgili tüm bilgileri, çevresinde, ön camda ve direksiyon simidinin ortasındaki ekranda görüyor. Otomobilde, park kolaylığı sağlayabilmesi için de, geri vites ve geri görüş kameralarının görüntülerini yansıtan bir ekran bulunuyor.

Otomobilde "Cycloyton" adı verilen bir sistemle sürücü koltuğu, pedallar, direksiyon ve kokpit dairesel bir temada oluşturulmuş. Tubik, özellikle iç tasarımıyla fark yaratıyor. Yün keçe koltukları, ipekli kumaştan koltuk sırtları ve deri zemin kaplamasıyla yolculara keyifli ve rahat bir yolculuk vaat eden Tubik, renk, malzeme çeşitliliği ve ışık oyunlarıyla dikkat çekiyor.

Tubik'in kabini modüler bir yapıya sahip. Yolcular üç sıralı koltuk düzenini arzu ve ihtiyaçlarına göre değiştirebiliyorlar. Koltukların her biri en uygun konfor düzeyini sunmak için birbirinden bağımsız tasarlanmış. Araç içinde yolcular için birçok farklı düzenleme imkanı bulunuyor. Yolcular birbirlerine yüzleri dönük olarak oturabiliyorlar veya koltukları katlayarak alçak bir masa oluşturabiliyorlar, ya da arka koltukları katlayarak yataklı bir koltuk haline dönüştürebiliyorlar.

Yüksek çıkışlı ses sistemi ve büyük bir televizyonun da bulunduğu konsept, hibrid bir üniteye sahip. Gücünü dizel ve elektrikli motorlardan alan otomobil, dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılmış. Konfor ve yol tutuşun en iyi biçimde bağdaştırılması için Tubik’te Hydractive süspansiyon sistemi de kullanılmış. Bu sistem, aracın yükü ne olursa olsun, gerçek zamanlı kontrol sayesinde yerden yüksekliği sabit tutuyor. Bunun yanında yüksek hızlarda da gövdeyi otomatik olarak alçaltıyor.

Haber: Kerem TOKMAK

ÇOK OKUNANLAR