KONSEPT › Citroen'den geleceğin şehir içi mobilite çözümü

Citroen'den geleceğin şehir içi mobilite çözümü

22 Şubat 2019 / 18:55 Citroen'in tamamen elektrikli 2.5 metrelik Ami One konsepti geleceğin şehir içi mobilitesine ışık tutuyor

Citroen'den geleceğin şehir içi mobilite çözümü

Citroen, Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtmaya hazırlandığı tamamen elektrikli Ami One konseptiyle 100'üncü yılını kutlayacak. 1 asırlık geçmişinde sayısız inovasyon ve teknoloji bulunan Citroen'in bu önemli yıl dönümünde hazırladığı konsept araç, iki kişilik küçük bir EV olma özelliğine sahip.

541afdf85df93a804e605761911113f6_0.jpg

Dijital teknolojiyi yeni bir kentsel hareketlilik deneyiminin kalbine yerleştirerek, daha fazla özgürlük ve huzur sunan bir obje olarak tanımlanan Ami One, Sadece 2.5 metrelik bir uzunluk ile 1.5 metrelik yükseklik ve genişlik ölçüleri sunuyor. Sadece 425 kg ağırlığında olan konseptin, boyutlarından ve hafifliğinden dolayı manevra kabiliyeti yüksek, çevik bir araç olduğu açıklanıyor. Ayrıca sadece 8 metrelik dönüş çapı sunuyor olması da şehir içi manevralarında büyük bir rahatlık sunacağına işaret ediyor.

Otobüs ve metro gibi toplu taşıma araçlarının yanı sıra bisiklet ve elektrikli scooter gibi şehir içi ulaşım çözümlerine de alternatif olarak geliştirilen Ami One, bu yüzden araç paylaşım platformlarının da ilgisini çekebilir. Ami One ayrıca tıpkı Renault Twizy gibi quadricycle statüsünde olduğu için Batı Avrupa ülkelerinde ehliyeti olmayan 16 yaşındaki gençler tarafından da kullanılabilecek. Maksimum hızı 45 km/s ile limitli olan konseptin ucuz ve hafif bataryalarının 2 saatte şarj edilebildiği ve tek şarj ile 100 km menzil sunduğu açıklanıyor. 

541afdf85df93a804e605761911113f6_1.jpg

Ami One’ın gövde panelleri düşük maliyet esasına göre hazırlanmış. Mesela üretim sırasında tek bir kapı iki tarafta da kullanılabiliyor. Bu durum, stoplar, farlar, yan aynalar ve çamurluklar için de aynen geçerli. Otomobilin birbirinden farklı açılan kapılarının gerisinde, QR kod ile girilen renkli ve sıra dışı bir kabin bulunuyor. Ami One’ın içerisindeki hacim de akıllıca kullanılmış.

ÇOK OKUNANLAR