KONSEPT › Citroen’in CXperience konsepti Paris’i bekliyor

Citroen’in CXperience konsepti Paris’i bekliyor

30 Ağustos 2016 / 07:31 Yeni konsept otomobil Fransız üreticinin hibrit geleceğine ışık tutuyor

Citroen’in CXperience konsepti Paris’i bekliyor

Citroen, Paris Otomobil Fuarı’nda göstermeyi planladığı yeni konsept otomobili CXperience’ı otomotiv dünyasının beğenisine sundu. Citroen’in alışılagelmiş farklı tasarımlı otomobillerinin en yeni örneği ilk bakışta farklı burun tasarımı ile dikkat çekiyor. Geleneksel otomobil tasarımlarının aksine farları sis farları ön tamponunda yer alan konsept otomobilin LED gündüz farları ise geleneksel otomobil tasarımlarında farların bulunduğu yerde yer alıyor. Konseptin akıcı çizgileri otomobilin uzun burnundan alçalan arka kısmına doğru şık bir şekilde ilerliyor. CXperience konsepti profilden markanın geçmişinde önemli yere sahip olan CX modelini andırıyor, otomobilin ismi göz önünde bulundurulunca ise bu benzerlik pek de şaşırtıcı gelmiyor.

4.85 metre uzunluğa, 2 metre genişliğe ve 1.37 metre yüksekliğe sahip olan otomobil, 3 metrelik aks aralığı sayesinde geniş bir iç mekan vaat ediyor. Citroen mühendis ve tasarımcılarının iç mekanda neredeyse hiçbir tuşa yer vermemeleri ile sadeliğe önem verdiği gözelerden kaçmazken, B-sütununa sahip olmayan konseptin ortasından öne ve arkaya doğru açılan kapıları otomobile binmeyi ve otomobilden inmeyi oldukça kolaylaştırıyor.

Konsept otomobil gücü 150 bg ile 200 bg arasında olduğu açıklanan bir benzinli motor ile 80 kW’lık elektrikli motorun birbiri ile eşlenmesi ile ortaya çıkan plug-in hibrit sisteminden kombine olarak 300 bg’den fazla güç elde ediyor. 3 kWh’lik bataryası sayesinde 60 km’lik yalnızca elektrikli menzile sahip olan otomobilin bataryasının tamamen doldurulması ise normal bir priz üzerinden dört buçuk saat, basit 6.6 kW’lık bir şarj ünitesi üzerinden ise iki buçuk saat sürüyor.

Citroen yeni şık konsepti CXperience ile geçmişini geleceğin teknolojisi ile harmanlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR