SEKTÖREL › Citroën C5 Aircross'un hibrit versiyonu Türkiye'de...

Citroën C5 Aircross'un hibrit versiyonu Türkiye'de...

20 Ocak 2024 / 18:31 Citroen'in C-SUV modelinin hibrit motor seçeneği, özel ë-Series versiyonuyla satışa sunuldu

Citroën C5 Aircross'un hibrit versiyonu Türkiye'de...

Citroën, şarj gerektirmeyen hibrit motora sahip olan C5 Aircross Hybrid 136 ë-DCS6’yı lansmana özel 1.860.000 TL’lik fiyat etiketiyle Türkiye pazarına sundu. C5 Aircross'un 48V hibrit teknolojisine dayanan sistemi, bazı sürüş koşullarında şarj olan 48V batarya, 136 beygirlik PureTech benzinli ünite, 21 kW elektrikli motor ve yeni çift kavramalı ë-DCS6 şanzımandan oluşuyor. Karma WLTP döngüsüne göre sadece 131 gr/km CO2 emisyonu değeriyle C5 Aircross Hybrid 136, eşdeğer motorlu dizel versiyona göre yüzde 12 daha az CO2 emisyonu yayıyor.

5ecbaefaf7ca435535e90d43acead11d_0.jpg

Hibrit sistem için özel olarak geliştirilen yeni nesil 1.2 PureTech benzinli motorun parçalarının yüzde 40’ının yeni olduğu açıklanıyor.  1199 cc hacimli 3-silindirli motor 5500 d/d’de 136 bg (100 kW) güç ve 1750 d/d’de 230 Nm tork sağlıyor. Değişken geometrili turbo besleme performansa ve eksantrik zinciri dayanıklılığa katkı sağlıyor. Euro 6.4 normunu karşılayan motor, Miller döngüsüne uygun olarak çalışıyor ve termal verimi iyileştiriyor. 

5ecbaefaf7ca435535e90d43acead11d_1.jpg

Sabit mıknatıslı senkron elektrik motor ise 21 kW (28 bg) güç ve 55 Nm tork üretiyor. Bu motor, C5 Aircross’un düşük tork gereksinimleri için düşük hızlarda, manevra yaparken veya yavaşlarken tamamen elektrikle ilerlemesine olanak tanıyor. Ayrıca ilk hareket anında benzinli motoru destekliyor. Yavaşlama sırasında bataryayı şarj etmek için bir jeneratör görevi görüyor. Aynı zamanda frenlerin aşınmasını ve yıpranmasını da azaltıyor. 48V ile çalışan kayışlı marş motoru ise benzinli motorun hızlı ve sessiz bir şekilde çalışmasını sağlıyor.

C5 Aircross’un hibrit versiyonu, “ë-Series” özel donanımıyla birlikte sunuluyor. Siyah tavan ve koyu renk arka camlar “ë-Series” donanım versiyonunda standart olarak sunulurken, 19 inçlik, siyah renkli “ART” alaşım jantların da eklenmesiyle, kontrast bir görünüm oluşuyor. Bu özel versiyonun diğer modellerden ayrılmasını sağlayan diğer unsur ise bagaj kapağındaki parlak siyah, alüminyum ve beyazı harmanlayan “ë-Series” logosu oluyor. 

5ecbaefaf7ca435535e90d43acead11d_2.jpg

Citroën C5 Aircross “ë-Series”in açık renkler ve sıcak malzemelerle şekillendirilen aydınlık iç mekanında, Zen benzeri ve yatıştırıcı bir atmosfer oluşturulması hedeflenmiş. Açık gri koltuklar, sırtlıklar ve kolçaklar, koltuğun yanlarına, konturlara, sırtlığın üst kısmına ve koltuk başlıklarına uygulanan “Gri” renk ile öne çıkıyor. Ayrıca kapılardaki kol dayamalarında da bu renklere yer verilmiş. 

Bu özel koleksiyona özgü olarak ön koltukların iç kısmında bir de “ë” logosuna yer veriliyor. Daha dinamik ve karanlık bir iç mekan isteyen müşteriler için “ë-Series”, Alcantara koltuklarla sunuluyor. Minder, sırtlık ve kolçaklar için Alcantara kaplaması, kalite algısına ve sıcaklığa katkıda bulunuyor. Yumuşak dokusuyla yolculara destek sağlayan bu kaplama, üst düzey iç mekanlar için tercih ediliyor. Yenilikçi bir teknikle üretilen bu Alcantara’nın dış yüzeyi, yüzde 68’i geri dönüştürülmüş elyaf içeriyor ve çevreye duyarlılık kadar “ë-Series” ruhuyla da uyum gösteriyor.

ÇOK OKUNANLAR