KONSEPT › Civic hatchback konsepti Cenevre’ye geldi

Civic hatchback konsepti Cenevre’ye geldi

01 Mart 2016 / 20:02 Honda’nın merakla beklenen yeni modelini Ekim ayında Paris’te tanıtabileceği söyleniyor

Civic hatchback konsepti Cenevre’ye geldi

Honda Civic hatchback konsepti geçtiğimiz ay sonunda internete düşen fotoğraflarının ardından yüzünü planlandığı şekilde Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterdi. Şu anda satışta yer alan Civic hatchback ile kıyaslandığında çok daha sportif bir tasarımı ile dikkat çeken konsept otomobil, yerine geçtiği modelden 30 mm daha geniş, 20 mm daha alçak ve 130 mm daha uzun. Daha geniş lastiklere ve daha kısa ön ve arka çıkıntılara sahip olan konseptin ön kısmı LED farları, agresif tamponu ve kaslı kaputu ile fark yaratıyor. Konsept otomobilin arka kısmı ise belirgin arka tampon, ortada yer alan çift egzoz çıkışı, C şeklindeki LED stoplar ve çift spoyler ile birlikte daha etkileyici görünüyor.

Honda konsept otomobilin iç mekanının fotoğraflarını henüz yayımlamış değil, ancak konsept otomobili kabinin ABD’de satışta yer alan yeni jenerasyon sedan ve coupe modellere benzeyeceği tahmin ediliyor. Yeni jenerasyon Civic hatchback’in kabininin de yerine geçtiği modele kıyasla daha geniş olması bekleniyor.

Avrupa’da 2017 yılının ilk aylarında satışa sunulması planlanan yeni otomobil 1-liter hacimli üç silindirli ve 1.5-litre dört silindirli i-VTEC turbo benzinli motor seçeneklerine sahip olacağı söyleniyor. 1.6-litre hacimli i-DTEC turbo dizel motorun ise daha güçlü ve daha verimli bir şekilde tek dizel motor seçeneği olacağı iddia ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR