KONSEPT › Civic Type R konsepti Cenevre’de tanıtılacak

Civic Type R konsepti Cenevre’de tanıtılacak

13 Şubat 2014 / 18:12 Honda'nın Cenevre'de tanıtılacak konsept otomobili agresif tasarımıyla dikkat çekiyor

Civic Type R konsepti Cenevre’de tanıtılacak

2015 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Honda’nın yüksek performanslı otomobili Civic Type R’ın ilk konsepti Mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Konsept otomobil daha geniş gövdesi ve hava girişlerini barındıran çamurluklara sahip kaslı body kiti ile göze çarparken, arka tarafta bulunan devasa kanat ve kanat içerisine yerleştirilmiş fütüristik stop lambaları konsepti standart otomobilden tamamen ayırıyor.

Type R konseptini standart Civic’ten ayıran diğer farklılıklar ise dört egzoz çıkışı ve agresif arka difüzörü. Otomobilin büyük siyah jantları ve arka tamponun alt kısmından başlayan ve otomobili çevreleyen mat siyah rengi ise otomobilin agresifliğini tamamlıyor.

Civic Type R’ın gücünü 2.0 litrelik, dört silindirli Earth Dreams benzinli motordan alması beklenirken bu ünitenin maksimum gücünün en az 280 bg olması ön görülürken Honda mühendislerinin 300 bg civarında maksimum güç hedeflediği biliniyor. Civic model gamının en tepesindeki yerini alacak olan otomobilin gücünü ön tekerleklerine 6 ileri manuel bir şanzıman üzerinden aktarması beklenirken, daha sert bir şasiye sahip olması ve Civic Tourer’da opsiyonel olarak sunulan adaptif arka amortisörleri standart olarak sunması tahmin ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR