SEKTÖREL › Concept Estate Cenevre’de üç ödül birden kazandı

Concept Estate Cenevre’de üç ödül birden kazandı

15 Mart 2014 / 15:29 Volvo'nun konsept otomobili Cenevre Otomobil Fuarı’nda üç farklı “Car of the Show” ödülü kazandı

Concept Estate Cenevre’de üç ödül birden kazandı

Volvo’nun konsept otomobillerine yönelik global ilgi, markanın merakla beklenen tamamen yeni XC90 ve onu takip edecek modellerin nasıl görüleceğine dair ilk ipuçlarını sağladıkları için yoğunlaşıyor. Markanın SUV modeli XC90 bu yılın sonlarına doğru satışa çıkacak.

Arka arkaya alınan bu üç ödül, İsveçli otomobil üreticisinde, Tasarımdan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Thomas Ingenlath’ın yönetimi altında halen yaşanmakta olan dönüşümünün altını çiziyor. Dönüşüm ilhamını, İskandinav tasarımının karakteristik özelliği haline gelen sadelik, işlevsellik ve güzellikten alıyor.

Volvo Concept Estate’in kabini özellikle sadeliğiyle dikkat çekiyor. Orta konsolda yer alan ve tableti andıran geniş dokunmatik kontrol paneli kabini 21. yüzyıla taşıyor. Volvo Cars İç Tasarım Direktörü Robin Page ise yeni orta konsol hakkında, “Giderek artan sayıda işlev için butonlar ve kontrollerle uğraşmak zorunda olmamak, bir çift kelepçeden kurtulmak gibi,” diyor. “Bu, dikey ekran etrafında güzel bir iç mimari oluşturmayı mümkün kıldı. Konsept otomobil, bu kullanıcı ara yüzünün nasıl yeni otomobil jenerasyonumuza entegre edileceğini gözler önüne seriyor.” diyerek fikirlerini belirtiyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR